Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mindre snøkrabbe

En kontrollør med et eksemplar av snøkrabben. Fiskerne melder nå om mindre fangster av krabbearten i Smutthullet. FOTO: Jonny Roaldsand

Mindre snøkrabbe

Fangstene etter snøkrabbe i Smutthullet er halvert.

Tekst:

Publisert:

Årsaken er trolig at antallet fartøy som fisker etter krabbearten, har økt kraftig. Under en inspeksjon nylig, registerte KV «Nordkapp» et titalls fartøy på krabbefiske. Fartøyene er registrerte i Russland, Latvia, Litauen, Spania og Norge, og fisker med mellom 5.000 og 10.000 teiner hver i sjøen, opplyser kapteinløytnant Jonny Roaldsand om bord på kystvaktskipet.

Svalbardposten skrev i feburar i fjor at snøkrabben sprer seg vestover, og at forskere mener det bare er et tidsspørsmål før krabbearten er å finne ved Svalbard.
Døgnfangstene varierer fra to til fem tonn. Inspektørene fra KN «Nordkapp» fikk under inspeksjonen opplyst at fangstene er halvert siden 2014.

Årsaken er sannsynligvis at antallet krabbefartøy har økt det siste året, skriver Roaldsand.

Smutthullet ligger sørøst for Svalbard og er internasjonalt farvann, som strekker seg over 62.400 kvadratkilometer mellom norsk og russiske økonomisk sone.

Inspektørene fra KV «Nordkapp» kontrollerte sju snøkrabbefartøy i Smutthullet. Ett av disse ble rapportert for å ha fisket utenfor lovlig område.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Til kamp mot forsikringskrav

Reiselivsnæringen mener praksisen er urimelig.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!