Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mindre penger til Svalbard

Mens regjeringen i fjor lot pengene drysse over Svalbard, er årets budsjett mer nøkternt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2014 kl 10:55

To likeverdige helikoptre, hangar, ny båt og flere ansatte til Sysselmannen og penger til renseanlegg til energiverket var noe av det Svalbard fikk ekstra midler til på statsbudsjettet for 2014. Dette er prosjekter som er fullfinansiert i år, og svalbardbudsjettet for 2015 er redusert.

Forslaget til budsjettramme for svalbardbudsjettet for 2015 er 417,8 millioner kroner. Dette er 37,5 millioner kroner mindre enn det vedtatte budsjettet for 2014.

Får ikke dekket etterslep
Longyearbyen lokalstyre (LL) søkte Justis- og beredskapsdepartementet om 214 millioner kroner for neste år. Av dette skulle over 79 millioner kroner gå til drift og oppgradering av energiverket. I regjeringens forslag til budsjett foreslår de at LL selv skal betale en tredel av utgiftene, mens staten betaler resten.

I statsbudsjettet er det satt av i overkant av 142 millioner kroner til Longyearbyen lokalstyre neste år. Av det er 13,3 millioner kroner satt av til rehabilitering av energiverket.

– Vi konstaterer at det er lagt inn en delvis støtte til vedlikehold på energiverket. Det er litt langt fra det Høyre sa i opposisjon. Men samtidig kommer de oss delvis i møte, og det viser likevel at samhandlingen med Justisdepartementet og Polaravdelingen fungerer. Vi må bare jobbe videre, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap).


Svalbardposten kommer tilbake med mer om statsbudsjettet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!