Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mindre penger til Svalbard

Mens regjeringen i fjor lot pengene drysse over Svalbard, er årets budsjett mer nøkternt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2014 kl 10:55

To likeverdige helikoptre, hangar, ny båt og flere ansatte til Sysselmannen og penger til renseanlegg til energiverket var noe av det Svalbard fikk ekstra midler til på statsbudsjettet for 2014. Dette er prosjekter som er fullfinansiert i år, og svalbardbudsjettet for 2015 er redusert.

Forslaget til budsjettramme for svalbardbudsjettet for 2015 er 417,8 millioner kroner. Dette er 37,5 millioner kroner mindre enn det vedtatte budsjettet for 2014.

Får ikke dekket etterslep
Longyearbyen lokalstyre (LL) søkte Justis- og beredskapsdepartementet om 214 millioner kroner for neste år. Av dette skulle over 79 millioner kroner gå til drift og oppgradering av energiverket. I regjeringens forslag til budsjett foreslår de at LL selv skal betale en tredel av utgiftene, mens staten betaler resten.

I statsbudsjettet er det satt av i overkant av 142 millioner kroner til Longyearbyen lokalstyre neste år. Av det er 13,3 millioner kroner satt av til rehabilitering av energiverket.

– Vi konstaterer at det er lagt inn en delvis støtte til vedlikehold på energiverket. Det er litt langt fra det Høyre sa i opposisjon. Men samtidig kommer de oss delvis i møte, og det viser likevel at samhandlingen med Justisdepartementet og Polaravdelingen fungerer. Vi må bare jobbe videre, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap).


Svalbardposten kommer tilbake med mer om statsbudsjettet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!