Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mindre penger til Svalbard

Mens regjeringen i fjor lot pengene drysse over Svalbard, er årets budsjett mer nøkternt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2014 kl 10:55

To likeverdige helikoptre, hangar, ny båt og flere ansatte til Sysselmannen og penger til renseanlegg til energiverket var noe av det Svalbard fikk ekstra midler til på statsbudsjettet for 2014. Dette er prosjekter som er fullfinansiert i år, og svalbardbudsjettet for 2015 er redusert.

Forslaget til budsjettramme for svalbardbudsjettet for 2015 er 417,8 millioner kroner. Dette er 37,5 millioner kroner mindre enn det vedtatte budsjettet for 2014.

Får ikke dekket etterslep
Longyearbyen lokalstyre (LL) søkte Justis- og beredskapsdepartementet om 214 millioner kroner for neste år. Av dette skulle over 79 millioner kroner gå til drift og oppgradering av energiverket. I regjeringens forslag til budsjett foreslår de at LL selv skal betale en tredel av utgiftene, mens staten betaler resten.

I statsbudsjettet er det satt av i overkant av 142 millioner kroner til Longyearbyen lokalstyre neste år. Av det er 13,3 millioner kroner satt av til rehabilitering av energiverket.

– Vi konstaterer at det er lagt inn en delvis støtte til vedlikehold på energiverket. Det er litt langt fra det Høyre sa i opposisjon. Men samtidig kommer de oss delvis i møte, og det viser likevel at samhandlingen med Justisdepartementet og Polaravdelingen fungerer. Vi må bare jobbe videre, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap).


Svalbardposten kommer tilbake med mer om statsbudsjettet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!