Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mindre enn forventet til IPY

 

Mindre enn forventet til IPY

Regjeringen vil bevilge 80 millioner kroner til Det internasjonale polaråret, IPY. Se hele Svalbard-budsjettet her!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Norges forskningsråd har plukket ut til sammen 29 norske prosjekter i forbindelse med IPY som starter i mars neste år og varer i to år framover. For å få gjennomført alle disse, må det bevilges 400 millioner kroner over statsbudsjettet de neste fire årene.

– Gledelig
I statsbudsjettet for 2007 er det satt av bare 80 millioner kroner til arbeidet med IPY. Likevel er Norges forskningsråd fornøyd.
- Det er gledelig at regjeringen har satt av ekstraordinære midler til polarforskning i forbindelse med Det internasjonale polaråret, sier direktør Arvid Hallén i Norges Forskningsråd.
- Gjennom denne bevilgningen blir Norge en av de største bidragsyterne til det mest omfattende internasjonale forskningsamarbeidet på 50 år.

Vil bidra aktivt
«Satsingen skal blant annet styrke oppbyggingen av grunnleggende forskingskompetanse ved de norske miljøene og sikre at infrastrukturen for norsk polarforskning blir utnyttet enda bedre», skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.
- Norge er det eneste landet i verden som forvalter områder både i Arktis og Antarktis. Jeg er opptatt av at vi som har lange tradisjoner som polarnasjon og mange høyt kvalifiserte polarforskningsmiljø, skal bidra aktivt i det internasjonale forskningsløftet som polaråret legger opp til, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

IPY er en internasjonal storsatsing, og det er ventet at over 60 nasjoner og mellom 50.000 og 100.000 forskere og teknikere vil delta. Forskningsinnsatsen i IPY får mye å si for ressurs- og naturforvaltningen i områdene.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!