Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Millionkrav endte i forlik

Lysning: Prosjektleder Harry Higraff er sentral i Lunckefjell-prosjektet. Etter forliket kan han konsentrere seg om andre utfordringer i Store Norske. Her fra åpningen av den nye gruva i februar i år. FOTO: Eirik Palm

Millionkrav endte i forlik

Midt under tvistesaken i tingretten ble Veidekke Arctic og Store Norske enige om en løsning.

– Vi er veldig glade for å ha fått et forlik. Det har vært tøffe forhandlinger som har pågått over lang tid, sier prosjektleder Harry Higraff i Store Norske.

22. mai møttes partene i Nord-Troms tingrett etter at Veidekke Arctic AS hadde lagt fram krav på 60 millioner kroner ekstra for et oppdrag i forbindelse med den nye Lunckefjell-gruva. Parallelt med forhandlingene har partene imidlertid hatt samtaler, og mandag kom de fram til en løsning de kan leve med. Da hadde det gått litt over tre måneder siden den offisielle åpningen av den nye kullgruva.

Hemmelig
Det var et krevende oppdrag Veidekke Arctic AS sikret seg da selskapet vant kontrakten om byggingen av veiforbindelse mellom den gamle Svea Nord-gruva og Lunckefjellet. Veien går blant annet over Marthabreen, som beveger seg én meter i året. Veien dit går gjennom tunnelene i Svea Nord-gruva, som snart er tømt.

Utgangspunktet for krangelen er flytting av rundt 500.000 kubikkmeter ekstra masse ved tunnelinnslaget. Veidekkes advokat mener Store Norske er ansvarlig, og har krevd 60 millioner kroner. Store Norske har avvist kravet.

Det er klart at Store Norske må betale mer for jobben, men størrelsen på summen er partene enige om å holde hemmelig.

– Så er vi passelig misfornøyd med beløpet. Vi hadde selvsagt sett at beløpet ble så lite som mulig, men vi har nå kommet fram til en løsning som går an å leve med, framholder Higraff.

Fornøyd
Nord-Troms tingrett hadde satt av tid fram til 6. juni til behandling av saken. I tillegg til tre dager i retten, har partene vært på befaring i Svea Nord. Veidekke Arctic håper å få flere oppdrag for Store Norske.

– Vi er fornøyd med å ha fått til et forlik og et godt forhold til Store Norske Vi har hatt et godt samarbeid med, ser avdelingsleder Jostein Nordstrøm i Veidekke Arctic AS.

– Er dere fornøyde med summen?

– Ja, ellers hadde vi ikke inngått forlik.

– Var det langt fra utgangspunktet?

– Vi lever med det, svarer Nordstrøm.

Ifølge avdelingslederen kom forliket som følge av «et sterkt initiativ fra Store Norske».

Den opprinnelige kontrakten på Lunckefjell-oppdraget var på 200 millioner kroner. Harry Higraff karakteriserer forhandlingene som tøffe, men tonen som god.

– Men slike ting tar mye tid, og vi har mye å gjøre.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!