Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Millioner til ny helikopterhangar

Regjeringen bevilger 14 millioner kroner til ny helikopterhangar i Longyearbyen i forslaget til revidert nasjonalbudsjett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2012 kl 13:28

– Vi foreslår dette til oppstart av grunnarbeidet på bygningen, som må gjøres i sommer. Selve hangarbygningen vil bli ført opp til neste år, sier justisminister Grete Faremo (Ap) til Svalbardposten.

Hangaren skal kunne romme tre store helikoptre, og inngår i styrkingen av helikopterberedskapen på Svalbard.

Kontrakten til helikopterselskapet Airlift løper ut 1. april 2014. Innen den tid skal en ny operatør være på plass på Svalbard. Airlift opererer med et stort Super Puma-redningshelikopter og et noe mindre Dauphin-helikopter.

To store helikoptre

Avgjørelsen om hvilket selskap som skal ta over etter Airlift er i ferd med å komme på plass. Den nye operatøren vil stille med to store redningshelikopter.

Bygging av en ny hangar inngår i forberedelsene til dette. Den totale kostnaden til hangarbygningen er budsjettert til 25 millioner kroner.

– Mitt anliggende er at vi skal ha en god helikoptertjeneste på Svalbard. Den utgjør en viktig del av redningsberedskapen i nord. Det er bakgrunnen for at jeg har fått regjeringen med på denne bevilgningen, sier Faremo.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!