Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Millioner til ny helikopterhangar

Regjeringen bevilger 14 millioner kroner til ny helikopterhangar i Longyearbyen i forslaget til revidert nasjonalbudsjett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2012 kl 13:28

– Vi foreslår dette til oppstart av grunnarbeidet på bygningen, som må gjøres i sommer. Selve hangarbygningen vil bli ført opp til neste år, sier justisminister Grete Faremo (Ap) til Svalbardposten.

Hangaren skal kunne romme tre store helikoptre, og inngår i styrkingen av helikopterberedskapen på Svalbard.

Kontrakten til helikopterselskapet Airlift løper ut 1. april 2014. Innen den tid skal en ny operatør være på plass på Svalbard. Airlift opererer med et stort Super Puma-redningshelikopter og et noe mindre Dauphin-helikopter.

To store helikoptre

Avgjørelsen om hvilket selskap som skal ta over etter Airlift er i ferd med å komme på plass. Den nye operatøren vil stille med to store redningshelikopter.

Bygging av en ny hangar inngår i forberedelsene til dette. Den totale kostnaden til hangarbygningen er budsjettert til 25 millioner kroner.

– Mitt anliggende er at vi skal ha en god helikoptertjeneste på Svalbard. Den utgjør en viktig del av redningsberedskapen i nord. Det er bakgrunnen for at jeg har fått regjeringen med på denne bevilgningen, sier Faremo.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!