Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Millioner til ny helikopterhangar

Regjeringen bevilger 14 millioner kroner til ny helikopterhangar i Longyearbyen i forslaget til revidert nasjonalbudsjett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2012 kl 13:28

– Vi foreslår dette til oppstart av grunnarbeidet på bygningen, som må gjøres i sommer. Selve hangarbygningen vil bli ført opp til neste år, sier justisminister Grete Faremo (Ap) til Svalbardposten.

Hangaren skal kunne romme tre store helikoptre, og inngår i styrkingen av helikopterberedskapen på Svalbard.

Kontrakten til helikopterselskapet Airlift løper ut 1. april 2014. Innen den tid skal en ny operatør være på plass på Svalbard. Airlift opererer med et stort Super Puma-redningshelikopter og et noe mindre Dauphin-helikopter.

To store helikoptre

Avgjørelsen om hvilket selskap som skal ta over etter Airlift er i ferd med å komme på plass. Den nye operatøren vil stille med to store redningshelikopter.

Bygging av en ny hangar inngår i forberedelsene til dette. Den totale kostnaden til hangarbygningen er budsjettert til 25 millioner kroner.

– Mitt anliggende er at vi skal ha en god helikoptertjeneste på Svalbard. Den utgjør en viktig del av redningsberedskapen i nord. Det er bakgrunnen for at jeg har fått regjeringen med på denne bevilgningen, sier Faremo.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!