Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Millionbot etter gruveulykker

Bergmester Peter Brugmans gjør notater på befaring i gruva etter den første av de to dødsulykkene i Barentsburg i år. Trusten har vedtatt ei bot på 1,3 millioner kroner etter i alt tre alvorlige ulykker. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Millionbot etter gruveulykker

Trusten må betale 1,3 millioner kroner etter tre alvorlige arbeidsulykker i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2013 kl 16:16

Gruveselskapet Trust Arktikugol har fått en bot på 1,3 millioner kroner etter tre alvorlige arbeidsulykker i gruva i Barentsburg, skriver Sysselmannen på sine nettsider. To av ulykkene var dødsulykker.

Gruveselskapet er gitt bot for overtredelse av arbeidsmiljøloven, og boten er vedtatt.

Den første av ulykkene skjedde 4. april i år. En ukrainsk mann i 30-årene mistet livet etter at han ble truffet av en steinblokk. Ulykken skjedde i et område i gruva som ligger 500 meter under havoverflaten.

20. juni ble en 27 år gammel ukrainsk mann drept i et ras. Han jobbet som oppfaringsarbeider i en ventilasjonssjakt 300 meter under bakken.

Den 10. september ble en tredje ukrainsk statsborger alvorlig skadd etter å ha fått beina i klem i produksjonsområdet i gruva. Mannen som er i 50-årene, måtte senere amputere det ene beinet.

Siste nytt i Nyheter

– Unngå alt skredterreng

Tett snøfokk og dårlig sikt tirsdag morgen.

Lovendring på trappene

I dag ba Stortinget regjeringen fremme forslag om at folkehøyskoleloven skal gjelde på Svalbard. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er positiv.

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

 
Kontrollerte skutere

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!