Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Millionbot etter gruveulykker

Bergmester Peter Brugmans gjør notater på befaring i gruva etter den første av de to dødsulykkene i Barentsburg i år. Trusten har vedtatt ei bot på 1,3 millioner kroner etter i alt tre alvorlige ulykker. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Millionbot etter gruveulykker

Trusten må betale 1,3 millioner kroner etter tre alvorlige arbeidsulykker i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2013 kl 16:16

Gruveselskapet Trust Arktikugol har fått en bot på 1,3 millioner kroner etter tre alvorlige arbeidsulykker i gruva i Barentsburg, skriver Sysselmannen på sine nettsider. To av ulykkene var dødsulykker.

Gruveselskapet er gitt bot for overtredelse av arbeidsmiljøloven, og boten er vedtatt.

Den første av ulykkene skjedde 4. april i år. En ukrainsk mann i 30-årene mistet livet etter at han ble truffet av en steinblokk. Ulykken skjedde i et område i gruva som ligger 500 meter under havoverflaten.

20. juni ble en 27 år gammel ukrainsk mann drept i et ras. Han jobbet som oppfaringsarbeider i en ventilasjonssjakt 300 meter under bakken.

Den 10. september ble en tredje ukrainsk statsborger alvorlig skadd etter å ha fått beina i klem i produksjonsområdet i gruva. Mannen som er i 50-årene, måtte senere amputere det ene beinet.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!