Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Millionbot etter gruveulykker

Bergmester Peter Brugmans gjør notater på befaring i gruva etter den første av de to dødsulykkene i Barentsburg i år. Trusten har vedtatt ei bot på 1,3 millioner kroner etter i alt tre alvorlige ulykker. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Millionbot etter gruveulykker

Trusten må betale 1,3 millioner kroner etter tre alvorlige arbeidsulykker i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2013 kl 16:16

Gruveselskapet Trust Arktikugol har fått en bot på 1,3 millioner kroner etter tre alvorlige arbeidsulykker i gruva i Barentsburg, skriver Sysselmannen på sine nettsider. To av ulykkene var dødsulykker.

Gruveselskapet er gitt bot for overtredelse av arbeidsmiljøloven, og boten er vedtatt.

Den første av ulykkene skjedde 4. april i år. En ukrainsk mann i 30-årene mistet livet etter at han ble truffet av en steinblokk. Ulykken skjedde i et område i gruva som ligger 500 meter under havoverflaten.

20. juni ble en 27 år gammel ukrainsk mann drept i et ras. Han jobbet som oppfaringsarbeider i en ventilasjonssjakt 300 meter under bakken.

Den 10. september ble en tredje ukrainsk statsborger alvorlig skadd etter å ha fått beina i klem i produksjonsområdet i gruva. Mannen som er i 50-årene, måtte senere amputere det ene beinet.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Slik kan byen skredsikres

Det er fullt mulig å sikre de skredutsatte områdene i Longyear­byen permanent, men det vil koste. Å sikre byen mot skred, kan få en prislapp på over 180 millioner kroner.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!