Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Milliardær vil fly etter isbjørn

Den private familiestiftelsen The Howard G. Buffett Foundation ønsker å komme til Svalbard for å se og fotografere isbjørn.

Tekst:

Publisert:

Det er stiftelsens styrtrike grunnlegger og styreleder, Howard G. Buffett, som har planer om å dokumentere isbjørnene fra helikopter i midten av februar.

Buffett er eldste sønn av den amerikanske milliardæren og investoren Warren Buffett og jobber blant annet som gårdbruker og fotograf. Han har utgitt sju fotobøker og har også finansiert isbjørn­studier i Canada.


Vil forstå klimaendringer

Ifølge stiftelsens søknad til Sysselmannen, skal Buffett møte lokale forskere i Longyearbyen for å få et større innblikk i klimaendringene.

«Men det er også avgjørende å se og fotografere landskapet og isbjørnbestanden fra lufta for å forstå denne situasjonen bedre», skriver stiftelsen i søknaden.

Det var under en reise til Island i høst at Buffett fikk en ny forståelse av hvordan klimaendringene påvirker dyrelivet i Arktis, heter det i søknaden. Stiftelsen ber om en bekreftelse på at Buffett får bruke helikopter, før de bestemmer seg for om de kommer til Longyearbyen i februar.

Det kommer ikke fram av søknaden hva som er målet med isbjørn-dokumenteringen, men Buffett har til nå investert over 150 millioner dollar til bevaring og beskyttelse av dyreliv i over 50 land.

Sysselmannen har ennå ikke avgjort søknaden.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!