Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Milliardær vil fly etter isbjørn

Den private familiestiftelsen The Howard G. Buffett Foundation ønsker å komme til Svalbard for å se og fotografere isbjørn.

Det er stiftelsens styrtrike grunnlegger og styreleder, Howard G. Buffett, som har planer om å dokumentere isbjørnene fra helikopter i midten av februar.

Buffett er eldste sønn av den amerikanske milliardæren og investoren Warren Buffett og jobber blant annet som gårdbruker og fotograf. Han har utgitt sju fotobøker og har også finansiert isbjørn­studier i Canada.


Vil forstå klimaendringer

Ifølge stiftelsens søknad til Sysselmannen, skal Buffett møte lokale forskere i Longyearbyen for å få et større innblikk i klimaendringene.

«Men det er også avgjørende å se og fotografere landskapet og isbjørnbestanden fra lufta for å forstå denne situasjonen bedre», skriver stiftelsen i søknaden.

Det var under en reise til Island i høst at Buffett fikk en ny forståelse av hvordan klimaendringene påvirker dyrelivet i Arktis, heter det i søknaden. Stiftelsen ber om en bekreftelse på at Buffett får bruke helikopter, før de bestemmer seg for om de kommer til Longyearbyen i februar.

Det kommer ikke fram av søknaden hva som er målet med isbjørn-dokumenteringen, men Buffett har til nå investert over 150 millioner dollar til bevaring og beskyttelse av dyreliv i over 50 land.

Sysselmannen har ennå ikke avgjort søknaden.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!