Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Milliardær vil fly etter isbjørn

Den private familiestiftelsen The Howard G. Buffett Foundation ønsker å komme til Svalbard for å se og fotografere isbjørn.

Det er stiftelsens styrtrike grunnlegger og styreleder, Howard G. Buffett, som har planer om å dokumentere isbjørnene fra helikopter i midten av februar.

Buffett er eldste sønn av den amerikanske milliardæren og investoren Warren Buffett og jobber blant annet som gårdbruker og fotograf. Han har utgitt sju fotobøker og har også finansiert isbjørn­studier i Canada.


Vil forstå klimaendringer

Ifølge stiftelsens søknad til Sysselmannen, skal Buffett møte lokale forskere i Longyearbyen for å få et større innblikk i klimaendringene.

«Men det er også avgjørende å se og fotografere landskapet og isbjørnbestanden fra lufta for å forstå denne situasjonen bedre», skriver stiftelsen i søknaden.

Det var under en reise til Island i høst at Buffett fikk en ny forståelse av hvordan klimaendringene påvirker dyrelivet i Arktis, heter det i søknaden. Stiftelsen ber om en bekreftelse på at Buffett får bruke helikopter, før de bestemmer seg for om de kommer til Longyearbyen i februar.

Det kommer ikke fram av søknaden hva som er målet med isbjørn-dokumenteringen, men Buffett har til nå investert over 150 millioner dollar til bevaring og beskyttelse av dyreliv i over 50 land.

Sysselmannen har ennå ikke avgjort søknaden.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!