Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Milliardær vil fly etter isbjørn

Den private familiestiftelsen The Howard G. Buffett Foundation ønsker å komme til Svalbard for å se og fotografere isbjørn.

Tekst:

Publisert:

Det er stiftelsens styrtrike grunnlegger og styreleder, Howard G. Buffett, som har planer om å dokumentere isbjørnene fra helikopter i midten av februar.

Buffett er eldste sønn av den amerikanske milliardæren og investoren Warren Buffett og jobber blant annet som gårdbruker og fotograf. Han har utgitt sju fotobøker og har også finansiert isbjørn­studier i Canada.


Vil forstå klimaendringer

Ifølge stiftelsens søknad til Sysselmannen, skal Buffett møte lokale forskere i Longyearbyen for å få et større innblikk i klimaendringene.

«Men det er også avgjørende å se og fotografere landskapet og isbjørnbestanden fra lufta for å forstå denne situasjonen bedre», skriver stiftelsen i søknaden.

Det var under en reise til Island i høst at Buffett fikk en ny forståelse av hvordan klimaendringene påvirker dyrelivet i Arktis, heter det i søknaden. Stiftelsen ber om en bekreftelse på at Buffett får bruke helikopter, før de bestemmer seg for om de kommer til Longyearbyen i februar.

Det kommer ikke fram av søknaden hva som er målet med isbjørn-dokumenteringen, men Buffett har til nå investert over 150 millioner dollar til bevaring og beskyttelse av dyreliv i over 50 land.

Sysselmannen har ennå ikke avgjort søknaden.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!