Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Milliardær vil fly etter isbjørn

Den private familiestiftelsen The Howard G. Buffett Foundation ønsker å komme til Svalbard for å se og fotografere isbjørn.

Tekst:

Publisert:

Det er stiftelsens styrtrike grunnlegger og styreleder, Howard G. Buffett, som har planer om å dokumentere isbjørnene fra helikopter i midten av februar.

Buffett er eldste sønn av den amerikanske milliardæren og investoren Warren Buffett og jobber blant annet som gårdbruker og fotograf. Han har utgitt sju fotobøker og har også finansiert isbjørn­studier i Canada.


Vil forstå klimaendringer

Ifølge stiftelsens søknad til Sysselmannen, skal Buffett møte lokale forskere i Longyearbyen for å få et større innblikk i klimaendringene.

«Men det er også avgjørende å se og fotografere landskapet og isbjørnbestanden fra lufta for å forstå denne situasjonen bedre», skriver stiftelsen i søknaden.

Det var under en reise til Island i høst at Buffett fikk en ny forståelse av hvordan klimaendringene påvirker dyrelivet i Arktis, heter det i søknaden. Stiftelsen ber om en bekreftelse på at Buffett får bruke helikopter, før de bestemmer seg for om de kommer til Longyearbyen i februar.

Det kommer ikke fram av søknaden hva som er målet med isbjørn-dokumenteringen, men Buffett har til nå investert over 150 millioner dollar til bevaring og beskyttelse av dyreliv i over 50 land.

Sysselmannen har ennå ikke avgjort søknaden.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!