Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Miljøvernsjef ansatt

Guri Tveito vil være på plass hos Sysselmannen i midten av oktober som miljøvernsjef. FOTO: Torbjørn Tandberg

Miljøvernsjef ansatt

Etter flere utlysningsrunder og midlertidige tilsettinger er endelig ny miljøvernsjef ansatt hos Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.05.2009 kl 08:00

– Jeg synes at denne jobben virker utrolig spennende, i et miljø hvor regjeringen har et høyt ambisjonsnivå. Det å sette ut i livet overordnet statlig regelverk på lokalt plan virker veldig utfordrende og noe som jeg ser fram til å få erfaring med, sier den nytilsatte miljøvernsjefen, Guri Tveito (49).

Lang fartstid

Tveito er i dag ekspedisjonssjef i Avdeling for matpolitikk i Landbruks- og matdepartementet. Hun er utdannet cand. scient i biologi ved Universitetet i Oslo og har 17 års fartstid innen miljøforvaltning i Statens forurensningstilsyn og Miljøverndepartementet og ti års ledererfaring.

Aldri på Svalbard

Etter at Rune Bergstrøm sluttet som miljøvernsjef høsten 2007 har Sysselmannen slitt med å besette stillingen. I fjor vår ble assisterende fylkesmann i Telemark, Arne Malme midlertidig ansatt, etter at kulturminnerådgiver Per Kyrre Reymert hadde fungert i stillingen.

Avslutter

Malme avsluttet i går og reiste på slutt etter å ha fungert i stillingen i ett år. Fram til Guri Tveito er på plass 15. oktober vil Reymert være konstituert som miljøvernsjef.

Tveito forteller at hun aldri har vært på Svalbard, men at hun har en mann som er svalbardfrelst og at det var han som gjorde henne oppmerksom på at Sysselmannen var ute etter ny miljøvernsjef. Hun er opptatt av den globale klimasituasjonen og effekten det vil få på Svalbard.

– Jeg trives veldig godt her hvor jeg er nå, men ser på dette som en kjempespennende mulighet og en unik jobb, sier hun.

Tveito er født i Bærum og sier at hun er veldig glad i friluftsliv og at hun liker godt å være ute i dårlig vær. Hun er gift og har to døtre, men kommer i første omgang opp alene.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!