Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Miljøvernsjef ansatt

Guri Tveito vil være på plass hos Sysselmannen i midten av oktober som miljøvernsjef. FOTO: Torbjørn Tandberg

Miljøvernsjef ansatt

Etter flere utlysningsrunder og midlertidige tilsettinger er endelig ny miljøvernsjef ansatt hos Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.05.2009 kl 08:00

– Jeg synes at denne jobben virker utrolig spennende, i et miljø hvor regjeringen har et høyt ambisjonsnivå. Det å sette ut i livet overordnet statlig regelverk på lokalt plan virker veldig utfordrende og noe som jeg ser fram til å få erfaring med, sier den nytilsatte miljøvernsjefen, Guri Tveito (49).

Lang fartstid

Tveito er i dag ekspedisjonssjef i Avdeling for matpolitikk i Landbruks- og matdepartementet. Hun er utdannet cand. scient i biologi ved Universitetet i Oslo og har 17 års fartstid innen miljøforvaltning i Statens forurensningstilsyn og Miljøverndepartementet og ti års ledererfaring.

Aldri på Svalbard

Etter at Rune Bergstrøm sluttet som miljøvernsjef høsten 2007 har Sysselmannen slitt med å besette stillingen. I fjor vår ble assisterende fylkesmann i Telemark, Arne Malme midlertidig ansatt, etter at kulturminnerådgiver Per Kyrre Reymert hadde fungert i stillingen.

Avslutter

Malme avsluttet i går og reiste på slutt etter å ha fungert i stillingen i ett år. Fram til Guri Tveito er på plass 15. oktober vil Reymert være konstituert som miljøvernsjef.

Tveito forteller at hun aldri har vært på Svalbard, men at hun har en mann som er svalbardfrelst og at det var han som gjorde henne oppmerksom på at Sysselmannen var ute etter ny miljøvernsjef. Hun er opptatt av den globale klimasituasjonen og effekten det vil få på Svalbard.

– Jeg trives veldig godt her hvor jeg er nå, men ser på dette som en kjempespennende mulighet og en unik jobb, sier hun.

Tveito er født i Bærum og sier at hun er veldig glad i friluftsliv og at hun liker godt å være ute i dårlig vær. Hun er gift og har to døtre, men kommer i første omgang opp alene.

Siste nytt i Nyheter

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!