Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Miljøvernsjef ansatt

Guri Tveito vil være på plass hos Sysselmannen i midten av oktober som miljøvernsjef. FOTO: Torbjørn Tandberg

Miljøvernsjef ansatt

Etter flere utlysningsrunder og midlertidige tilsettinger er endelig ny miljøvernsjef ansatt hos Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.05.2009 kl 08:00

– Jeg synes at denne jobben virker utrolig spennende, i et miljø hvor regjeringen har et høyt ambisjonsnivå. Det å sette ut i livet overordnet statlig regelverk på lokalt plan virker veldig utfordrende og noe som jeg ser fram til å få erfaring med, sier den nytilsatte miljøvernsjefen, Guri Tveito (49).

Lang fartstid

Tveito er i dag ekspedisjonssjef i Avdeling for matpolitikk i Landbruks- og matdepartementet. Hun er utdannet cand. scient i biologi ved Universitetet i Oslo og har 17 års fartstid innen miljøforvaltning i Statens forurensningstilsyn og Miljøverndepartementet og ti års ledererfaring.

Aldri på Svalbard

Etter at Rune Bergstrøm sluttet som miljøvernsjef høsten 2007 har Sysselmannen slitt med å besette stillingen. I fjor vår ble assisterende fylkesmann i Telemark, Arne Malme midlertidig ansatt, etter at kulturminnerådgiver Per Kyrre Reymert hadde fungert i stillingen.

Avslutter

Malme avsluttet i går og reiste på slutt etter å ha fungert i stillingen i ett år. Fram til Guri Tveito er på plass 15. oktober vil Reymert være konstituert som miljøvernsjef.

Tveito forteller at hun aldri har vært på Svalbard, men at hun har en mann som er svalbardfrelst og at det var han som gjorde henne oppmerksom på at Sysselmannen var ute etter ny miljøvernsjef. Hun er opptatt av den globale klimasituasjonen og effekten det vil få på Svalbard.

– Jeg trives veldig godt her hvor jeg er nå, men ser på dette som en kjempespennende mulighet og en unik jobb, sier hun.

Tveito er født i Bærum og sier at hun er veldig glad i friluftsliv og at hun liker godt å være ute i dårlig vær. Hun er gift og har to døtre, men kommer i første omgang opp alene.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!