Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Miljøvernsjef ansatt

Guri Tveito vil være på plass hos Sysselmannen i midten av oktober som miljøvernsjef. FOTO: Torbjørn Tandberg

Miljøvernsjef ansatt

Etter flere utlysningsrunder og midlertidige tilsettinger er endelig ny miljøvernsjef ansatt hos Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.05.2009 kl 08:00

– Jeg synes at denne jobben virker utrolig spennende, i et miljø hvor regjeringen har et høyt ambisjonsnivå. Det å sette ut i livet overordnet statlig regelverk på lokalt plan virker veldig utfordrende og noe som jeg ser fram til å få erfaring med, sier den nytilsatte miljøvernsjefen, Guri Tveito (49).

Lang fartstid

Tveito er i dag ekspedisjonssjef i Avdeling for matpolitikk i Landbruks- og matdepartementet. Hun er utdannet cand. scient i biologi ved Universitetet i Oslo og har 17 års fartstid innen miljøforvaltning i Statens forurensningstilsyn og Miljøverndepartementet og ti års ledererfaring.

Aldri på Svalbard

Etter at Rune Bergstrøm sluttet som miljøvernsjef høsten 2007 har Sysselmannen slitt med å besette stillingen. I fjor vår ble assisterende fylkesmann i Telemark, Arne Malme midlertidig ansatt, etter at kulturminnerådgiver Per Kyrre Reymert hadde fungert i stillingen.

Avslutter

Malme avsluttet i går og reiste på slutt etter å ha fungert i stillingen i ett år. Fram til Guri Tveito er på plass 15. oktober vil Reymert være konstituert som miljøvernsjef.

Tveito forteller at hun aldri har vært på Svalbard, men at hun har en mann som er svalbardfrelst og at det var han som gjorde henne oppmerksom på at Sysselmannen var ute etter ny miljøvernsjef. Hun er opptatt av den globale klimasituasjonen og effekten det vil få på Svalbard.

– Jeg trives veldig godt her hvor jeg er nå, men ser på dette som en kjempespennende mulighet og en unik jobb, sier hun.

Tveito er født i Bærum og sier at hun er veldig glad i friluftsliv og at hun liker godt å være ute i dårlig vær. Hun er gift og har to døtre, men kommer i første omgang opp alene.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!