Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Miljøvernfondet feirer

Sekretær Trine Krystad (t.v.) og styreleder Ann-Kristin Olsen i Svalbards miljøvernfond inviterer til bursdagsfeiring i morgen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Miljøvernfondet feirer

I dag feirer Svalbards miljøvernfond sine fem første år med stands, foredrag og kake.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2012 kl 08:16

– Vi feirer bursdag, dere får gavene, sier styreleder Ann-Kristin Olsen i Svalbards miljøvernfond.

Hun og de andre som styrer miljøfondet har invitert hele Longyearbyen til kulturhuset i morgen. Der skal flere av de som har fått støtte fra fondet holde foredrag.

Barna først ut

Blant dem er Polarflokken barnehage som har plukket søppel og spist kortreist mat. Eva Fuglei vil fortelle hvor svalbardrypene tar veien om høsten og vinteren, og Store Norske skal fortelle om museumsplanene sine.

– Det er i hovedsak for folk på Svalbard. Vi tror det vil være interessant for folk å se eksempler på prosjekter som fått støtte, sier Olsen.

Reale triks

Konferansier er fysiker og vitenskapsformidler Andreas Wahl. Han er blant annet kjent fra Lyngbø og Hærlands Big Bang på NRK. I 2009 lagde han en videoserie på Dagbladet.no kalt «Reale juksetriks». Noen av dem vil han vise i kulturhuset.

– Så dette har en underholdningsverdi også, sier Olsen

Inspirasjon

Olsen forteller at fondet med dette også ønsker å reklamere for seg.

– Vi ønsker at fondet skal bli kjent, så det er litt folkeopplysning også. Vi håper at det blir oppfattet som et positivt tiltak, og at det kan få fram flere gode ideer og få flere til å søke ved neste tildeling. Det skal være litt inspirasjon også, sier styrelederen.

– Må folk følge hele programmet?

– Nei, det er et løst opplegg. Folk kan gå innom og ta et kakestykke, eller de kan følge et eller flere foredrag, sier Olsen.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!