Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Midlertidig løsning for ambulansefly

 

Midlertidig løsning for ambulansefly

Helse Nord RHF leier nå inn et jetfly for å sikre luftambulanseflyberedskapen til Longyearbyen i mars og april.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.02.2012 kl 15:25

– For å trygge situasjonen for befolkningen og andre som oppholder seg på Svalbard vil vi leie inn et ambulansefly for to måneder. Flyet stasjoneres i Tromsø, og vil også bli brukt til ambulanseflyvninger på langbanenettet i Nord-Norge, sier fagdirektør Jan Norum i Helse Nord RHF i en pressemelding.

Løsningen ble klar etter et møte med Helse- og omsorgsdepartementet og Justisdepartementet fredag.

– Merkostnaden ved løsningen er på mellom 5 og 6 millioner kroner for to måneder. Vi vil ta ett av våre ordinære ambulansefly ut av tjeneste. Beredskapen på fastlandet vil bli uendret, understreker Norum.

Langsiktig løsning

Helse Nord og Luftambulansetjenesten ANS arbeider videre med å få på plass en langsiktig løsning for å sikre luftambulanseflyberedskapen på Svalbard. Det er aktuelt med en løsning hvor de ordinære luftambulanseflyene kan lande på flyplassen i Svea. Dette øker fleksibiliteten ved å gi en alternativ landingsmulighet.

Årsakene til problemene med å gjennomføre ambulanseflyoppdrag er pålegg fra flyfabrikanten om ikke å fly i lavere temperatur enn -54 grader. På vinteren gjør det at flyet blir presset ned i høyder der drivstofforbruket øker. Vektbegrensinger gjør at flyene da ikke kan ha med nok drivstoff til å fly til Longyearbyen.

 

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!