Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Midlertidig løsning for ambulansefly

 

Midlertidig løsning for ambulansefly

Helse Nord RHF leier nå inn et jetfly for å sikre luftambulanseflyberedskapen til Longyearbyen i mars og april.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.02.2012 kl 15:25

– For å trygge situasjonen for befolkningen og andre som oppholder seg på Svalbard vil vi leie inn et ambulansefly for to måneder. Flyet stasjoneres i Tromsø, og vil også bli brukt til ambulanseflyvninger på langbanenettet i Nord-Norge, sier fagdirektør Jan Norum i Helse Nord RHF i en pressemelding.

Løsningen ble klar etter et møte med Helse- og omsorgsdepartementet og Justisdepartementet fredag.

– Merkostnaden ved løsningen er på mellom 5 og 6 millioner kroner for to måneder. Vi vil ta ett av våre ordinære ambulansefly ut av tjeneste. Beredskapen på fastlandet vil bli uendret, understreker Norum.

Langsiktig løsning

Helse Nord og Luftambulansetjenesten ANS arbeider videre med å få på plass en langsiktig løsning for å sikre luftambulanseflyberedskapen på Svalbard. Det er aktuelt med en løsning hvor de ordinære luftambulanseflyene kan lande på flyplassen i Svea. Dette øker fleksibiliteten ved å gi en alternativ landingsmulighet.

Årsakene til problemene med å gjennomføre ambulanseflyoppdrag er pålegg fra flyfabrikanten om ikke å fly i lavere temperatur enn -54 grader. På vinteren gjør det at flyet blir presset ned i høyder der drivstofforbruket øker. Vektbegrensinger gjør at flyene da ikke kan ha med nok drivstoff til å fly til Longyearbyen.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!