Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mette-Marit kommer også

Også kronprinsesse Mette-Marit kommer på besøk denne måneden. FOTO: Birger Amundsen

Mette-Marit kommer også

I forbindelse med det tidligere annonserte besøket av kronprins Haakon, kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik, melder Slottet i dag at også kronprinsesse Mette-Marit vil besøke Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det blir et omfattende kongelig besøk på Svalbard i slutten av måneden. Kronprins Haakon, svenske kronprinsesse Victoria og danske kronprins Frederik kommer til Longyearbyen 21. juni, og går nokså umiddelbart om bord i den svenske forskningsisbryteren «Oden», som er på forskningstokt rundt Svalbard.

Longyearbyen
De tre kongelige avlegger Ny-Ålesund et besøk 26. juni. Dagen etter forlater den danske tronearvingen Svalbard. Fredag 27. juni er det lagt opp til et omfattende program i Longyearbyen, hvor også kronprinsesse Mette-Marit deltar.
Polarflokken barnehage får besøk, det blir vandring i Longyearbyen med kulturinnslag, samt besøk på Unis med orientering om frølageret og CO2-prosjektet.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!