Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mette-Marit har landet

Kronprinsesse Mette-Marit ble møtt av sysselmann Per Sefland da hun ankom Longyearbyen. Besøket er hennes første på Svalbard. Lufthavnsjef Ole M. Rambech i bakgrunnen. FOTO: Birger Amundsen

Mette-Marit har landet

Kronprinsesse Mette-Marit landet i Longyearbyen klokken 14 torsdag ettermiddag. Sysselmannen og leder av Lokalstyret stod klar med bilkortesje på flyplassen og tok henne imot.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kronprinsessen er på Svalbard for å dele ut hedersbetegnelsen «Internasjonalt Lokalsamfunn». Prisen er et initiativ fra Fredskorpset og Kommunenes Sentralforbund, som hvert år arrangerer «Der mennesker møtes»-uker i kommuner over hele landet. Bare noen få får hedersbetegnelsen, og i år er Longyearbyen blant dem.
– Svalbard er et internasjonalt norsk samfunn som fortjener oppmerksomhet, sier prosjektleder i Fredskorpset, Tutu Jacobsen.

Fyldig program
Kronprinsesse Mette-Marit skal overrekke prisen under festforestillingen i kinosalen på Huset i kveld, og skal også delta på festmiddagen i restauranten på Huset etter forestillingen. Det er ellers ikke lagt opp til noe annet som Mette-Marit skal delta på, og hun skal ha noe privat program før hun reiser hjem om noen dager.
Det har denne uka skjedd mye i Longyearbyen i forbindelse med «Der mennesker møtes». Blant annet har det vært konserter, matlagingskurs, foredrag og opplegg på skolen og i barnehagene. Finalen blir i kveld, med festforestilling og utdeling av pris.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!