Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mette-Marit har landet

Kronprinsesse Mette-Marit ble møtt av sysselmann Per Sefland da hun ankom Longyearbyen. Besøket er hennes første på Svalbard. Lufthavnsjef Ole M. Rambech i bakgrunnen. FOTO: Birger Amundsen

Mette-Marit har landet

Kronprinsesse Mette-Marit landet i Longyearbyen klokken 14 torsdag ettermiddag. Sysselmannen og leder av Lokalstyret stod klar med bilkortesje på flyplassen og tok henne imot.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kronprinsessen er på Svalbard for å dele ut hedersbetegnelsen «Internasjonalt Lokalsamfunn». Prisen er et initiativ fra Fredskorpset og Kommunenes Sentralforbund, som hvert år arrangerer «Der mennesker møtes»-uker i kommuner over hele landet. Bare noen få får hedersbetegnelsen, og i år er Longyearbyen blant dem.
– Svalbard er et internasjonalt norsk samfunn som fortjener oppmerksomhet, sier prosjektleder i Fredskorpset, Tutu Jacobsen.

Fyldig program
Kronprinsesse Mette-Marit skal overrekke prisen under festforestillingen i kinosalen på Huset i kveld, og skal også delta på festmiddagen i restauranten på Huset etter forestillingen. Det er ellers ikke lagt opp til noe annet som Mette-Marit skal delta på, og hun skal ha noe privat program før hun reiser hjem om noen dager.
Det har denne uka skjedd mye i Longyearbyen i forbindelse med «Der mennesker møtes». Blant annet har det vært konserter, matlagingskurs, foredrag og opplegg på skolen og i barnehagene. Finalen blir i kveld, med festforestilling og utdeling av pris.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!