Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mette-Marit har landet

Kronprinsesse Mette-Marit ble møtt av sysselmann Per Sefland da hun ankom Longyearbyen. Besøket er hennes første på Svalbard. Lufthavnsjef Ole M. Rambech i bakgrunnen. FOTO: Birger Amundsen

Mette-Marit har landet

Kronprinsesse Mette-Marit landet i Longyearbyen klokken 14 torsdag ettermiddag. Sysselmannen og leder av Lokalstyret stod klar med bilkortesje på flyplassen og tok henne imot.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kronprinsessen er på Svalbard for å dele ut hedersbetegnelsen «Internasjonalt Lokalsamfunn». Prisen er et initiativ fra Fredskorpset og Kommunenes Sentralforbund, som hvert år arrangerer «Der mennesker møtes»-uker i kommuner over hele landet. Bare noen få får hedersbetegnelsen, og i år er Longyearbyen blant dem.
– Svalbard er et internasjonalt norsk samfunn som fortjener oppmerksomhet, sier prosjektleder i Fredskorpset, Tutu Jacobsen.

Fyldig program
Kronprinsesse Mette-Marit skal overrekke prisen under festforestillingen i kinosalen på Huset i kveld, og skal også delta på festmiddagen i restauranten på Huset etter forestillingen. Det er ellers ikke lagt opp til noe annet som Mette-Marit skal delta på, og hun skal ha noe privat program før hun reiser hjem om noen dager.
Det har denne uka skjedd mye i Longyearbyen i forbindelse med «Der mennesker møtes». Blant annet har det vært konserter, matlagingskurs, foredrag og opplegg på skolen og i barnehagene. Finalen blir i kveld, med festforestilling og utdeling av pris.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!