Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mest lest i 2014

Artikkelen om isbjørnen som satt fast i ei fiskenota i slutten av juli ble mest lest i 2014. FOTO: Skjermdump Svalbardposten

Mest lest i 2014

Saken om isbjørnen som hadde satt seg fast i ei fiskenot var den mest leste på svalbardposten.no i fjor. Også på de to neste plassene spiller isbjørn en viktig rolle.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.01.2015 kl 10:03

I sommer hektet ei binne fast et øremerke i en fiskenot som neste veide like mye som henne. Svalbardpostens journalist, som var med på Sysselmannens søppeltokt, filmet og fotograferte hendelsen som skapte stor debatt både om fiskerisøppel og om forskernes merking av isbjørn.

Saken ble mest lest på Svalbardposten i fjor, med sine 15.398 visninger.

Isbjørn i byen
Også saken som havner på andreplass på fjorårets mest lest-liste, handler om isbjørn. Det var saken om at isbjørn hadde gått helt inntil husveggene i Vei 238 på morgenkvisten den 15. oktober. Senere ble det som mest sannsynlig var samme bjørn bedøvet og fløyet til Nordaustlandet. Bjørnen ble utstyrt med gps-sender, men røsket av seg denne like etter at den hadde våknet opp av narkosen. Saken hadde 14.898 visninger.

På bar
Den tredje mest leste saken, med 8.911 visninger, var om isbjørnen som gikk på bar i Pyramiden i oktober. Bjørnen var på bytur flere dager på rad, og tok seg altså også inn på baren i Hotel Tulipan.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!