Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mest lest i 2014

Artikkelen om isbjørnen som satt fast i ei fiskenota i slutten av juli ble mest lest i 2014. FOTO: Skjermdump Svalbardposten

Mest lest i 2014

Saken om isbjørnen som hadde satt seg fast i ei fiskenot var den mest leste på svalbardposten.no i fjor. Også på de to neste plassene spiller isbjørn en viktig rolle.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.01.2015 kl 10:03

I sommer hektet ei binne fast et øremerke i en fiskenot som neste veide like mye som henne. Svalbardpostens journalist, som var med på Sysselmannens søppeltokt, filmet og fotograferte hendelsen som skapte stor debatt både om fiskerisøppel og om forskernes merking av isbjørn.

Saken ble mest lest på Svalbardposten i fjor, med sine 15.398 visninger.

Isbjørn i byen
Også saken som havner på andreplass på fjorårets mest lest-liste, handler om isbjørn. Det var saken om at isbjørn hadde gått helt inntil husveggene i Vei 238 på morgenkvisten den 15. oktober. Senere ble det som mest sannsynlig var samme bjørn bedøvet og fløyet til Nordaustlandet. Bjørnen ble utstyrt med gps-sender, men røsket av seg denne like etter at den hadde våknet opp av narkosen. Saken hadde 14.898 visninger.

På bar
Den tredje mest leste saken, med 8.911 visninger, var om isbjørnen som gikk på bar i Pyramiden i oktober. Bjørnen var på bytur flere dager på rad, og tok seg altså også inn på baren i Hotel Tulipan.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!