Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mest gavmilde – igjen

Aksjonsleder Lene Villumsen instruerte bøssebærerne før de inntok byens gater. FOTO: Anders Fjellestad

Mest gavmilde – igjen

Hittil har Longyearbyen samlet inn 900.000 kroner til årets tv-aksjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2012 kl 00:11

Klokka 16 søndag startet bøsseaksjonen til Amnesty International. Flere titalls frivillige, blant dem neste års konfirmanter, stilte opp og inntok gater og hus med innsamlingsbøssene. Til sammen ble det samlet inn 55.824 kroner i bøsseaksjonen, noe som tilsvarer 27,68 kroner per innbygger i Longyearbyen.

Følg innsamlingen på tv-aksjonens egne sider her.

Til nå er det samlet inn drøye 900.000 kroner til årets tv-aksjon fra Longyearbyen. Ifølge den nasjonale oversikten var det samlet inn 449 kroner per hode sent søndag kveld, og med det er Svalbard også i år på landstoppen i giverglede.

Og fremdeles vil beløpet øke. Et par donasjoner er ennå ikke regnet med, i tillegg skal overskuddet fra thaifestivalen Loy Krathong om to uker doneres til tv-aksjonen.

Mer om årets tv-aksjon i neste Svalbardposten.

Se bildet større

Aksjonsleder Lene Villumsen (t.v.) var i full sving i banken med å dele ut bøsser og papirer til Ragnhild Rønneberg (t.v) og de andre bøssebærerne. FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!