Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Messer seg til leirskole

11-åringene August Snibsøer og Nora Hegg Nævdal solgte kjeks til inntekt for leirskoleopphold til våren. FOTO: Christopher Engås

Messer seg til leirskole

28 bød fram sine varer på den årlige julemessa i Longyearbyen. Nora og August (11) solgte kjeks til inntekt for leirskoleopphold.

Tekst:

Publisert:

– Klassen har planer om å dra på leirskole til Knattholmen utenfor Sandefjord til våren. Det koster masse, og da må vi jobbe for å få inn penger, forteller August Snibsøer og Nora Hegg Nævdal.

De to solgte kjeks og godteri på årets julemesse i Longyearbyen, og kunne opplyse at sorten «Lillebrors beste», som består av assorterte karamellgodter, var bestselgeren.

Helen Norvik og Marit Sørensen sto i spissen for årets messe, som samlet 28 tilbydere sist søndag. Årets messe gikk av stabelen i kulturhuset.

– I fjor var messa på Rabalder, og det ble for trangt. Å bruke kinosalen er best, og vi må si oss godt fornøyd med besøket, sier Norvik.

Klær, matvarer, skinnprodukter og pyntegjenstander var godt representert blant utstillerne.

Nøkkelord

Se bildet større

Helen Norvik sto i spissen for årets messe. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Julestemning: Det var godt besøk på messa i kulturhuset. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!