Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Messe for klima

Sogneprest Leif Magne Helgesen holdt ei egen messe for klimaet på Elveneset tirsdag ettermiddag. Bildet viser ham på Vindodden hvor han holdt sin tradisjonelle messe langfredag. FOTO: Geir Barstein

Messe for klima

Tirsdag kveld holdt sogneprest Leif Magne Helgesen ei messe for å sette fokus på endringene i klimaet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2016 kl 08:42

Det skjedde på Elveneset, nordøst for Longyearbyen.

– Grunnene til det er først og fremst at det er et fint sted. Men der står vi foran Sassenfjorden som har vært isfri i hele vinter, og mindre is er en konsekvens av klimaendringene, sier Leif Magne Helgesen.

Presten regner ikke med at det blir så mange tilhørere. Dette fordi vårløsningen har gjort det vanskelig å kjøre snøskuter til stedet. Men både NRK og BBC er på slep. Kim Holmén fra Norsk polarinstitutt er også en del av følget som drar ut til Elveneset.

– Hvordan finner du liturgi til denne type messe?

– Det er ikke så vanskelig. Det går litt på bønner og syndsbekjennelse, at vi mennesker sannsynligvis står bak klimaendringene, og at vi i alle fall er skyld i at sjøfugler får magene fulle av mikroplast. Det blir en aktuell liturgi, sier Leif Magne Helgesen.

Dette er ikke første gang Helgesen gjør dette. I fjor holdt han ei lignende messe ved taubanebukken bak kirka i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!