Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Messe for klima

Sogneprest Leif Magne Helgesen holdt ei egen messe for klimaet på Elveneset tirsdag ettermiddag. Bildet viser ham på Vindodden hvor han holdt sin tradisjonelle messe langfredag. FOTO: Geir Barstein

Messe for klima

Tirsdag kveld holdt sogneprest Leif Magne Helgesen ei messe for å sette fokus på endringene i klimaet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2016 kl 08:42

Det skjedde på Elveneset, nordøst for Longyearbyen.

– Grunnene til det er først og fremst at det er et fint sted. Men der står vi foran Sassenfjorden som har vært isfri i hele vinter, og mindre is er en konsekvens av klimaendringene, sier Leif Magne Helgesen.

Presten regner ikke med at det blir så mange tilhørere. Dette fordi vårløsningen har gjort det vanskelig å kjøre snøskuter til stedet. Men både NRK og BBC er på slep. Kim Holmén fra Norsk polarinstitutt er også en del av følget som drar ut til Elveneset.

– Hvordan finner du liturgi til denne type messe?

– Det er ikke så vanskelig. Det går litt på bønner og syndsbekjennelse, at vi mennesker sannsynligvis står bak klimaendringene, og at vi i alle fall er skyld i at sjøfugler får magene fulle av mikroplast. Det blir en aktuell liturgi, sier Leif Magne Helgesen.

Dette er ikke første gang Helgesen gjør dette. I fjor holdt han ei lignende messe ved taubanebukken bak kirka i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!