Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Merker en forbedring

Næringslivet i Longyearbyen har gode erfaringer med det nye postflyet. Mange er likevel avventende til høysesongen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Den generelle oppfatningen blant bedriftene i Longyearbyen er at det nye postflyet har ført til mer stabilitet og kortere frakttider. Det er sjelden de opplever at varer blir stående igjen i Tromsø.
– Før kunne det gå mellom to og tre uker, nå er det som regel to-tre dager. Jevnt over kunne det i verste fall gå dobbelt så lang tid før vi fikk varene før det nye postflyet kom, sier Ryno Hansen som er prosjektleder i VVS Spitsbergen.
Delelageransvarlig Audun Gjerland på Svalbard Auto deler hans oppfatning.
– Nå går det mellom fire og åtte dager før vi får bestilte varer, som er mindre enn før. Men det blir spennnende å se når det blir høysesong, for lavsesongen har uansett ikke vært den vanskelige tida, selv før postflyet kom, sier han.

Varierer fortsatt
Flere av bedriftene er spent på hvordan situasjonen blir når høysesongen begynner. De frykter større pågang vil føre til mindre kapasitet på flyet. Noen synes imidlertid ikke det har blitt så mye bedre enn før.
– Det varierer fortsatt, og vi er misfornøyde med frakttiden. Det er ikke blitt noen enormt stor forskjell, og det går ikke ekstremt mye kjappere. Det kan fremdeles ta opp til ti dager før vi får varer, sier daglig leder i Ingeniør G. Paulsen, Frank Bakken.
– Det hender fortsatt at ting hoper seg opp i Tromsø, og vi vet ikke om de får tatt med alt på postflyet heller. Selv om deler sendes med il-post tar det likevel tid, sier Gustav Halsvik i ISS.
Han ventet på noe som var sendt 6. februar da Svalbardposten snakket med ham.

Ikke prioritert
Både ISS og Store Norske har vært inne på å få til egne avtaler med fraktflyet, uten å lykkes.
– Vi har vært i dialog med postflyet, men svaret er at Posten vil ha noen måneder med erfaring for å se hvor mye av plassen som fylles opp bare av dem, sier logistikkleder i Store Norske, Frank Birkeland.
Også Store Norske og LNS Spitsbergen merker en bedring, men bare på frakt som skal til Longyearbyen og ikke Svea.
– Vanlige bedriftspakker til Longyearbyen går fortere, men Svea er ikke en prioritert postadresse, så der har vi dårlig erfaring. Slik har det vært hele tiden, også før det nye postflyet, sier Birkeland.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!