Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Mer folk, flere varer

Butikksjef Karin Mella mener hovedårsaken til det gode resultatet er at flere folk kommer. FOTO: Monika Aaserud

– Mer folk, flere varer

Butikksjef Karin Mella gir det bedrede flytilbudet og egne ansatte æren for det gode resultatet i fjor.

Svalbardbutikken forventet økt omsetning med utvidet flytilbud, men ble overrasket likevel.

– Vi trodde til å begynne med at det bare ville være økt omsetning de dagene det var fly som kom. Men det vedvarte også dagene imellom. Så har vi også merket økt omsetning i mørketiden, akkurat som reiselivsnæringen. Man ser nå for eksempel at det er blitt populært å gi Svalbard-tur som gave til folk, og vi ser at stadig flere velger å feire store dager her i Longyearbyen sammen med venner. At det er blitt slik, må det utvidede flytilbudet ta en del av æren for. Det har vært ei spennende, og ikke minst positiv utvikling, som svært mange i Longyearbyen ser ut til å få nyte godt av, sier Mella.

Hardt butikkarbeid ligger også bak et godt resultat i Coop Svalbard, med et utvidet vareutvalg, blant annet med flere sorter av samme vare. Hvis det kommer inn ønsker om spesifikke varer fra kundene, noteres de opp i ei bok.

– Så etterstreber vi å få tak i varen. Enten vi lykkes eller ikke, får kunden tilbakemelding på telefon fra butikken. Å bygge gode relasjoner er også viktig for å lykkes i dagligvarehandelen. Generelt vil jeg rose medarbeiderne for å håndtere kundene på en god måte, sier Karin Mella.

Svalbardbutikken har ansatte fra 11 nasjoner på lønningslista si.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Tullet seg ut i sentrum

Performance-festivalen Arcti Action er avsluttet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!