Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Mer folk, flere varer

Butikksjef Karin Mella mener hovedårsaken til det gode resultatet er at flere folk kommer. FOTO: Monika Aaserud

– Mer folk, flere varer

Butikksjef Karin Mella gir det bedrede flytilbudet og egne ansatte æren for det gode resultatet i fjor.

Tekst:

Publisert:

Svalbardbutikken forventet økt omsetning med utvidet flytilbud, men ble overrasket likevel.

– Vi trodde til å begynne med at det bare ville være økt omsetning de dagene det var fly som kom. Men det vedvarte også dagene imellom. Så har vi også merket økt omsetning i mørketiden, akkurat som reiselivsnæringen. Man ser nå for eksempel at det er blitt populært å gi Svalbard-tur som gave til folk, og vi ser at stadig flere velger å feire store dager her i Longyearbyen sammen med venner. At det er blitt slik, må det utvidede flytilbudet ta en del av æren for. Det har vært ei spennende, og ikke minst positiv utvikling, som svært mange i Longyearbyen ser ut til å få nyte godt av, sier Mella.

Hardt butikkarbeid ligger også bak et godt resultat i Coop Svalbard, med et utvidet vareutvalg, blant annet med flere sorter av samme vare. Hvis det kommer inn ønsker om spesifikke varer fra kundene, noteres de opp i ei bok.

– Så etterstreber vi å få tak i varen. Enten vi lykkes eller ikke, får kunden tilbakemelding på telefon fra butikken. Å bygge gode relasjoner er også viktig for å lykkes i dagligvarehandelen. Generelt vil jeg rose medarbeiderne for å håndtere kundene på en god måte, sier Karin Mella.

Svalbardbutikken har ansatte fra 11 nasjoner på lønningslista si.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!