Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mer flytrøbbel

 

Mer flytrøbbel

Tromsøtåke skaper problemer for flytrafikken til Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2010 kl 13:11

Flyplassen i Tromsø er stengt på grunn av tåke. Det skaper problemer for dagens SAS-fly til Svalbard. Maskinen, som kommer fra Oslo, kan ikke lande i Tromsø og er omdirigert til Bardufoss.

– Derfra går flyet direkte til Longyearbyen, sier assisterende vaktsjef i SAS Ground Services (SGS) i Tromsø Gunnar Ranheim.

Flyet vil lande i Longyearbyen litt etter rutetid som følge av omdirigeringen. Ny avgangstid er 15.10, men passasjerene oppfordres til å sjekke inn til vanlig tid.

Usikkert i Tromsø

Det er usikkert om flyet fra Longyearbyen kan lande i Tromsø. Alternativt vil det bli omdirigert til Bardufoss før det fortsetter til Oslo.

– Værvarselet er bedre og det ser ut til at tåka skal lette, men vi kan ikke gi noen garanti, sier Stein Pedersen som er administrasjonssjef i SGS i Tromsø. 

Dersom flyet blir omdirigert til Bardufoss vil det sannsynligvis bli satt opp busser for passasjerer som skal til Tromsø, ifølge Pedersen.

Booket om

Passasjerer som skulle fra Oslo til Tromsø blir fraktet med buss fra Bardufoss til Tromsø.

– Passasjerene som skulle fra Tromsø til Longyearbyen er booket over på morgendagens fly, sier Ranheim.

Svalbardposten forsinket

Svalbardposten skulle blitt sendt med SAS-flyet fra Tromsø til Longyearbyen i dag. Siden flyet ikke får landet i Tromsø vil ikke avisen være på plass i butikkhyller og postkasser før i morgen ettermiddag.

Til tross for problemene i Tromsø er postflyet på vei til Longyearbyen, ifølge AFIS-fullmektig ved Svalbard lufthavn Anita Nilsen.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!