Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mener poengforbud er ulovlig

Ordningen med bonuspoeng på flyreiser i Norge kan komme tilbake. Her fra Tromsø lufthavn Langnes. FOTO: Anders Fjellestad

Mener poengforbud er ulovlig

Forbudet mot bonuspoeng på innenriks flyreiser kan stå for fall.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.07.2012 kl 11:53

Det særnorske forbudet mot bonuspoeng på innenriksruter trådte i kraft sommeren 2007. Onsdag konkluderte EFTAs overvåkningsorgan ESA med at forbudet strider med EØS-avtalen.

– Et slikt generelt forbud bryter etter ESAs syn med direktivet om urimelig handelspraksis, konkluderer organet.

Usikkert

Det er ennå for tidlig å juble for poengklare Svalbard-folk. Konkurransetilsynet åpnet for en delvis oppheving tidligere i år, men ikke for bonuspoeng på flyturer mellom Sør- og Nord-Norge. ESA sier også at det er et «generelt forbud» som er ulovlig, ikke nødvendigvis enkeltstrekninger.

Håper på oppheving

Det var SAS som til slutt klaget saken inn for ESA. I en pressemelding fra flyselskapet, møtes avgjørelsen med glede:

– Dette er helt i tråd med hva SAS lenge har hevdet, og vi håper nå at ESAs klare konklusjon framskynder en full oppheving av forbudet i Norge, sier Eivind Roald, konserndirektør for salg og marked i SAS.

Det er Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet som nå skal avgjøre bonusforbudets framtid.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!