Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mener ny leder må prioritere forskning

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen mener Store Norskes nye direktør må se i retning forskermiljøene. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Mener ny leder må prioritere forskning

– Store Norske må ledes inn i framtida, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen.

Tekst:

Publisert:

– Det er viktig at den som blir ansatt kan lede Store Norske inn i framtida. Det fordrer innovasjonskompetanse og evne til å videreutvikle de gode prosjektene som Store Norske har satt i gang, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen.

Hun ønsker også en leder som kan se viktigheten av samarbeid med forsknings- og utdanningsmiljøet på Svalbard.

– Det handler mest om å prioritere og støtte det. Lederen må se verdien av å tilføre midler til Store Norskes prosjekter som kan vise seg å være viktige i framtida, sier Kristoffersen, som understreker at hun da snakker om en omdisponering av egne midler, og ikke statsstøtte.

– Så gruvekompetansen er ikke så viktig hos en ny direktør?

– Jo, i aller høyeste grad, men det er ikke sikkert at det er den tradisjonelle gruvedrifta alene som skal bære oss inn i framtida. Derfor må en ny leder evne å sikre at Store Norske er industrimotoren på Svalbard i mange år til, sier Kristoffersen.

Lokalstyrelederen gir avtroppende direktør ros for at bedriften har tatt samfunnsansvar under hans styre.

– De har ikke vært så flinke til å formidle dette, men de har brukt midlene sine til samfunnsnyttige formål som havneutbygging og forskersamarbeid med Unis. Det er ikke en like umiddelbar effekt som det å gi bort et piano, men det er synergieffekter som kommer befolkningen i Longyearbyen til gode i det lange løp.

– Er det på tide med en kvinnelig leder i mannsbastionen?

– Ja, det er vel som man sier: Rett kvinne eller mann på rett plass. Men det hadde ikke vært meg i mot, sier Kristoffersen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!