Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mener ny leder må prioritere forskning

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen mener Store Norskes nye direktør må se i retning forskermiljøene. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Mener ny leder må prioritere forskning

– Store Norske må ledes inn i framtida, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen.

– Det er viktig at den som blir ansatt kan lede Store Norske inn i framtida. Det fordrer innovasjonskompetanse og evne til å videreutvikle de gode prosjektene som Store Norske har satt i gang, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen.

Hun ønsker også en leder som kan se viktigheten av samarbeid med forsknings- og utdanningsmiljøet på Svalbard.

– Det handler mest om å prioritere og støtte det. Lederen må se verdien av å tilføre midler til Store Norskes prosjekter som kan vise seg å være viktige i framtida, sier Kristoffersen, som understreker at hun da snakker om en omdisponering av egne midler, og ikke statsstøtte.

– Så gruvekompetansen er ikke så viktig hos en ny direktør?

– Jo, i aller høyeste grad, men det er ikke sikkert at det er den tradisjonelle gruvedrifta alene som skal bære oss inn i framtida. Derfor må en ny leder evne å sikre at Store Norske er industrimotoren på Svalbard i mange år til, sier Kristoffersen.

Lokalstyrelederen gir avtroppende direktør ros for at bedriften har tatt samfunnsansvar under hans styre.

– De har ikke vært så flinke til å formidle dette, men de har brukt midlene sine til samfunnsnyttige formål som havneutbygging og forskersamarbeid med Unis. Det er ikke en like umiddelbar effekt som det å gi bort et piano, men det er synergieffekter som kommer befolkningen i Longyearbyen til gode i det lange løp.

– Er det på tide med en kvinnelig leder i mannsbastionen?

– Ja, det er vel som man sier: Rett kvinne eller mann på rett plass. Men det hadde ikke vært meg i mot, sier Kristoffersen.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!