Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Melder seg for bysten

Arild Olsen og Longyearbyen Arbeiderforening er villige til å gi bysten av Robert Hermansen et hjem. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Melder seg for bysten

Longyearbyen arbeiderforening har alltid hatt et godt forhold til Robert Hermansen. Derfor vil de gjerne oppbevare bysten hans.

Tekst:

Publisert:

I et brev til Longyearbyen lokalstyre (LL), skriver leder i Longyearbyen arbeiderforening, Arild Olsen, at bysten av tidligere Store Norske-direktør Robert Johansen godt kan stå i foreningens lokaler på Elvesletta Nord.

«Bysten kan stå i våre lokaler, inntil en verdig permanent plassering er avklart», skriver Olsen i brevet.

– Alltid godt forhold
Det er administrasjonssjef Lars Ole Saugnes som har tatt initiativ til å få fjernet bysten av Hermansen fra inngangspartiet til Næringsbygget. Årsaken er at den tidligere direktøren ikke har noe direkte med LL å gjøre, og at Saugnes synes det er upassende at en nålevende korrupsjonsdømt person står på sokkel i et offentlig bygg.

Arild Olsen ser ingen problemer med å at arbeiderforeninga oppbevarer bysten.

– Robert hadde alltid et godt forhold til Longyearbyen arbeiderforening, og har fortsatt ei stor stjerne hos mange medlemmer. Han ønsket å spille på lag med arbeiderne. Det er ikke unaturlig at bysten får stå i våre lokaler, sier Olsen.

– Midlertidig løsning
Fra før har Svalbard Museum og Karlsberger Pub meldt seg som interessenter for å oppbevare bysten, inntil ei bedre løsning kommer opp. Bysten er blitt landskjent, og enkelte mener derfor det vil være uheldig å plassere bysten i magasinet til Svalbard Museum, hvor den ikke vil være tilgjengelig for allmennheten til enhver tid.

Bysten blir heller ikke tilgjengelig hele tiden i lokalene til Longyearbyen arbeiderforening.

– Jeg ser at det er en fordel at bysten er mest mulig tilgjengelig. Hos oss skal turister og andre få komme og se, men den blir ikke mer tilgjengelig enn den er i dag. Som Næringsbygget stenger vi dørene klokken 16 hverdager, og vi er stengt i helgene, sier Arild Olsen.

Politisk sak
Administrasjonssjef Saugnes skal forberede en politisk sak til behandling, der politikerne skal ta stilling til hvem som skal få oppbevare bysten av Robert Hermansen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!