Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Melder seg for bysten

Arild Olsen og Longyearbyen Arbeiderforening er villige til å gi bysten av Robert Hermansen et hjem. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Melder seg for bysten

Longyearbyen arbeiderforening har alltid hatt et godt forhold til Robert Hermansen. Derfor vil de gjerne oppbevare bysten hans.

I et brev til Longyearbyen lokalstyre (LL), skriver leder i Longyearbyen arbeiderforening, Arild Olsen, at bysten av tidligere Store Norske-direktør Robert Johansen godt kan stå i foreningens lokaler på Elvesletta Nord.

«Bysten kan stå i våre lokaler, inntil en verdig permanent plassering er avklart», skriver Olsen i brevet.

– Alltid godt forhold
Det er administrasjonssjef Lars Ole Saugnes som har tatt initiativ til å få fjernet bysten av Hermansen fra inngangspartiet til Næringsbygget. Årsaken er at den tidligere direktøren ikke har noe direkte med LL å gjøre, og at Saugnes synes det er upassende at en nålevende korrupsjonsdømt person står på sokkel i et offentlig bygg.

Arild Olsen ser ingen problemer med å at arbeiderforeninga oppbevarer bysten.

– Robert hadde alltid et godt forhold til Longyearbyen arbeiderforening, og har fortsatt ei stor stjerne hos mange medlemmer. Han ønsket å spille på lag med arbeiderne. Det er ikke unaturlig at bysten får stå i våre lokaler, sier Olsen.

– Midlertidig løsning
Fra før har Svalbard Museum og Karlsberger Pub meldt seg som interessenter for å oppbevare bysten, inntil ei bedre løsning kommer opp. Bysten er blitt landskjent, og enkelte mener derfor det vil være uheldig å plassere bysten i magasinet til Svalbard Museum, hvor den ikke vil være tilgjengelig for allmennheten til enhver tid.

Bysten blir heller ikke tilgjengelig hele tiden i lokalene til Longyearbyen arbeiderforening.

– Jeg ser at det er en fordel at bysten er mest mulig tilgjengelig. Hos oss skal turister og andre få komme og se, men den blir ikke mer tilgjengelig enn den er i dag. Som Næringsbygget stenger vi dørene klokken 16 hverdager, og vi er stengt i helgene, sier Arild Olsen.

Politisk sak
Administrasjonssjef Saugnes skal forberede en politisk sak til behandling, der politikerne skal ta stilling til hvem som skal få oppbevare bysten av Robert Hermansen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!