Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Melder seg for bysten

Arild Olsen og Longyearbyen Arbeiderforening er villige til å gi bysten av Robert Hermansen et hjem. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Melder seg for bysten

Longyearbyen arbeiderforening har alltid hatt et godt forhold til Robert Hermansen. Derfor vil de gjerne oppbevare bysten hans.

I et brev til Longyearbyen lokalstyre (LL), skriver leder i Longyearbyen arbeiderforening, Arild Olsen, at bysten av tidligere Store Norske-direktør Robert Johansen godt kan stå i foreningens lokaler på Elvesletta Nord.

«Bysten kan stå i våre lokaler, inntil en verdig permanent plassering er avklart», skriver Olsen i brevet.

– Alltid godt forhold
Det er administrasjonssjef Lars Ole Saugnes som har tatt initiativ til å få fjernet bysten av Hermansen fra inngangspartiet til Næringsbygget. Årsaken er at den tidligere direktøren ikke har noe direkte med LL å gjøre, og at Saugnes synes det er upassende at en nålevende korrupsjonsdømt person står på sokkel i et offentlig bygg.

Arild Olsen ser ingen problemer med å at arbeiderforeninga oppbevarer bysten.

– Robert hadde alltid et godt forhold til Longyearbyen arbeiderforening, og har fortsatt ei stor stjerne hos mange medlemmer. Han ønsket å spille på lag med arbeiderne. Det er ikke unaturlig at bysten får stå i våre lokaler, sier Olsen.

– Midlertidig løsning
Fra før har Svalbard Museum og Karlsberger Pub meldt seg som interessenter for å oppbevare bysten, inntil ei bedre løsning kommer opp. Bysten er blitt landskjent, og enkelte mener derfor det vil være uheldig å plassere bysten i magasinet til Svalbard Museum, hvor den ikke vil være tilgjengelig for allmennheten til enhver tid.

Bysten blir heller ikke tilgjengelig hele tiden i lokalene til Longyearbyen arbeiderforening.

– Jeg ser at det er en fordel at bysten er mest mulig tilgjengelig. Hos oss skal turister og andre få komme og se, men den blir ikke mer tilgjengelig enn den er i dag. Som Næringsbygget stenger vi dørene klokken 16 hverdager, og vi er stengt i helgene, sier Arild Olsen.

Politisk sak
Administrasjonssjef Saugnes skal forberede en politisk sak til behandling, der politikerne skal ta stilling til hvem som skal få oppbevare bysten av Robert Hermansen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!