Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Melder om en rolig påske

Flott føre og fint vær har kjennetegnet påsken over store deler av Svalbard. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Melder om en rolig påske

En fantastisk rolig påske med noen få udramatiske hendelser er Sysselmannens oppsummering av påsken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Siden forrige helg har Sysselmannen rykket ut med helikopter fem ganger for å hente personer som har skadet seg i terrenget. Søndag for en uke siden ble en skiturist med en forfryst finger hentet i Fardalen, og en person som hadde fått knust fingeren sin ble hentet i Svea.

Skadet ankelen
Torsdag ettermiddag ble en kvinne hentet i Tempelfjorden etter å ha skadet seg i ankelen i forbindelse med skuterkjøring. Kvinnen var på turisttur til båten i isen, og ifølge vakthavende hos Sysselmannen, Jarle Odland, var det ikke tilrådelig å frakte henne tilbake med skuter.
Samme dag måtte en mann som bor i Longyearbyen hentes fra Agardh etter å ha kjørt i et vindhull der.
– Det var dårlig sikt, og en mann brakk ankelen da han kjørte i hullet. En annen i følget tok seg fram til «Vagabond» som ligger i Inglefieldbukta og fikk ringt fra en irridiumtelefon, sier Odland.

Vindhull i Sassen
Fredag ettermiddag ble en kvinne og en mann som hadde kjørt i et vindhull i Sassendalen hentet med helikopter. Kvinnen hadde fått beinbrudd i en ankel, og mannen hadde skadet et kne.
– Det var flatt lys, og de to så ikke vindhullet som var rundt ti meter langt. De kjørte sammen med tre andre personer, som klarte å unngå hullet, sier vakthavende Roar Hilde.
Sysselmannen melder også om noen få episoder med fyll og husbråk i byen, men at det har vært forholdvis rolig også her. I en promillekontroll torsdag var det én som ble nektet å kjøre av 46 som ble kontrollert.
– Disse kontrollene viser at det alltid er folk som får utslag og som faktisk ville kjørt i alkoholpåvirket tilstand. Det er en dårlig statistikk, sier Odland.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!