Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Melder om en rolig påske

Flott føre og fint vær har kjennetegnet påsken over store deler av Svalbard. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Melder om en rolig påske

En fantastisk rolig påske med noen få udramatiske hendelser er Sysselmannens oppsummering av påsken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Siden forrige helg har Sysselmannen rykket ut med helikopter fem ganger for å hente personer som har skadet seg i terrenget. Søndag for en uke siden ble en skiturist med en forfryst finger hentet i Fardalen, og en person som hadde fått knust fingeren sin ble hentet i Svea.

Skadet ankelen
Torsdag ettermiddag ble en kvinne hentet i Tempelfjorden etter å ha skadet seg i ankelen i forbindelse med skuterkjøring. Kvinnen var på turisttur til båten i isen, og ifølge vakthavende hos Sysselmannen, Jarle Odland, var det ikke tilrådelig å frakte henne tilbake med skuter.
Samme dag måtte en mann som bor i Longyearbyen hentes fra Agardh etter å ha kjørt i et vindhull der.
– Det var dårlig sikt, og en mann brakk ankelen da han kjørte i hullet. En annen i følget tok seg fram til «Vagabond» som ligger i Inglefieldbukta og fikk ringt fra en irridiumtelefon, sier Odland.

Vindhull i Sassen
Fredag ettermiddag ble en kvinne og en mann som hadde kjørt i et vindhull i Sassendalen hentet med helikopter. Kvinnen hadde fått beinbrudd i en ankel, og mannen hadde skadet et kne.
– Det var flatt lys, og de to så ikke vindhullet som var rundt ti meter langt. De kjørte sammen med tre andre personer, som klarte å unngå hullet, sier vakthavende Roar Hilde.
Sysselmannen melder også om noen få episoder med fyll og husbråk i byen, men at det har vært forholdvis rolig også her. I en promillekontroll torsdag var det én som ble nektet å kjøre av 46 som ble kontrollert.
– Disse kontrollene viser at det alltid er folk som får utslag og som faktisk ville kjørt i alkoholpåvirket tilstand. Det er en dårlig statistikk, sier Odland.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!