Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Måtte overnatte under redningsoppdrag

Superpumaen til Sysselmannen tar seg en pause på helipaden på Hopen. FOTO: Bjørn Ove Finseth

Måtte overnatte under redningsoppdrag

To fiskerulykker på rad sørøst for Hopen.

Tekst:

Publisert:

Vanskelige værforhold gjorde det problematisk å gi behandling til en latvisk fisker som brakk leggen om bord på en fiskebåt et stykke sørøst for Hopen sist lørdag. Sysselmannens redningshelikopter holdt på i flere timer før de måtte gi opp forsøket på å få en lege om bord. Den skadde fiskeren fikk ikke behandling før kystvaktskipet «Andenes» klarte oppgaven noe senere.

Gjester til middag

Redningsmannskapet fra Sysselmannen måtte overnatte på Hopen meteorologiske stasjon, og kokken der måtte plutselig lage mat til ti stykker i stedet for fire.

Neste dag kunne de dra ut og hente fiskeren og sende ham til sykehuset i Longyearbyen.

Ny ulykke

To dager senere måtte Sysselmannen igjen rykke ut sørøst for Hopen. En norsk fisker hadde fått revet av deler av en arm i en ulykke. Det var betraktelig enklere værforhold denne gangen, og redningsoppdraget gikk greit. Mannen ble fraktet til Longyearbyen sykehus.

Begge fiskerne er nå fraktet videre til UNN.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved UNIS, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!