Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Måtte jobbe for å holde vannet ute av frølageret

Statsbygg har hatt problemer med vann som trenger seg inn i Frølageret, og setter i verk tiltak. Torsdag ble trafostasjonen (til venstre i bildet) som tidligere sto inne i hvelvet flyttet ut. FOTO: Christopher Engås

Måtte jobbe for å holde vannet ute av frølageret

De ekstreme nedbørsmengdene tidligere i uka ga Statsbygg utfordringer i frølageret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2016 kl 08:09

– Det har vært helt ekstremt. Vi har vært på vakt hele tiden med full bemanning og døgnvakt, forteller kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Vannmengdene natt til tirsdag var så store at en mindre mengde trengte seg inn i frølageret. Folk fra Statsbygg fikk det imidlertid pumpet ut igjen med en gang. Nå planlegges det tiltak for å møte utfordringene på en bedre måte.

– Torsdag blir trafostasjonen, som tidligere var inne i lageret, flyttet ut og koblet opp. Det gjør at vi kvitter oss med en varmekilde inne i hvelvet. I tillegg letter det tilgangen til den, slik at systemene kan styres utenfra, sier Aschim.

I løpet av den nærmeste tiden setter Statsbygg i gang med et annet tiltak. Det skal bygges fysiske barrierer i fjellsiden over hvelvet som skal sørge for at smeltevann ikke skal samle seg opp rundt adkomsttunnelen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!