Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Måtte jobbe for å holde vannet ute av frølageret

Statsbygg har hatt problemer med vann som trenger seg inn i Frølageret, og setter i verk tiltak. Torsdag ble trafostasjonen (til venstre i bildet) som tidligere sto inne i hvelvet flyttet ut. FOTO: Christopher Engås

Måtte jobbe for å holde vannet ute av frølageret

De ekstreme nedbørsmengdene tidligere i uka ga Statsbygg utfordringer i frølageret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2016 kl 08:09

– Det har vært helt ekstremt. Vi har vært på vakt hele tiden med full bemanning og døgnvakt, forteller kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Vannmengdene natt til tirsdag var så store at en mindre mengde trengte seg inn i frølageret. Folk fra Statsbygg fikk det imidlertid pumpet ut igjen med en gang. Nå planlegges det tiltak for å møte utfordringene på en bedre måte.

– Torsdag blir trafostasjonen, som tidligere var inne i lageret, flyttet ut og koblet opp. Det gjør at vi kvitter oss med en varmekilde inne i hvelvet. I tillegg letter det tilgangen til den, slik at systemene kan styres utenfra, sier Aschim.

I løpet av den nærmeste tiden setter Statsbygg i gang med et annet tiltak. Det skal bygges fysiske barrierer i fjellsiden over hvelvet som skal sørge for at smeltevann ikke skal samle seg opp rundt adkomsttunnelen.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!