Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Måtte jobbe for å holde vannet ute av frølageret

Statsbygg har hatt problemer med vann som trenger seg inn i Frølageret, og setter i verk tiltak. Torsdag ble trafostasjonen (til venstre i bildet) som tidligere sto inne i hvelvet flyttet ut. FOTO: Christopher Engås

Måtte jobbe for å holde vannet ute av frølageret

De ekstreme nedbørsmengdene tidligere i uka ga Statsbygg utfordringer i frølageret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2016 kl 08:09

– Det har vært helt ekstremt. Vi har vært på vakt hele tiden med full bemanning og døgnvakt, forteller kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Vannmengdene natt til tirsdag var så store at en mindre mengde trengte seg inn i frølageret. Folk fra Statsbygg fikk det imidlertid pumpet ut igjen med en gang. Nå planlegges det tiltak for å møte utfordringene på en bedre måte.

– Torsdag blir trafostasjonen, som tidligere var inne i lageret, flyttet ut og koblet opp. Det gjør at vi kvitter oss med en varmekilde inne i hvelvet. I tillegg letter det tilgangen til den, slik at systemene kan styres utenfra, sier Aschim.

I løpet av den nærmeste tiden setter Statsbygg i gang med et annet tiltak. Det skal bygges fysiske barrierer i fjellsiden over hvelvet som skal sørge for at smeltevann ikke skal samle seg opp rundt adkomsttunnelen.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!