Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Måtte gi opp redningsaksjon

Super Puma-helikopteret har akkurat landet etter å ha gjort forsøk på å komme turist til unnsetning. FOTO: Birger Amundsen

Måtte gi opp redningsaksjon

Sysselmannens Super Puma-helikopter landet i Longyearbyen like før klokken 13 lørdag etter å ha gjort et mislykket forsøk på å komme en skiturist til unnsetning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Mannen, som er 38 år gammel og tysk, ligger værfast inne på Nordenskiöldbreen, i nærmere 1000 meters høyde like ved Ferrierfjellet. Været er ekstremt med svært kraftig vind og tung våt snø.
- Mannen tok kontakt med oss lørdag formiddag og ba om å bli hentet på grunn av at teltet var i ferd med å snø ned, sier vakthavende førstebetjent Petter Braaten hos Sysselmannen.

Ekstremt vær
Redningshelikopteret tok av kl 11.30, men måtte gi opp på grunn av været. Braaten sier at det foreløpig er uaktuelt å sette inn snøskuterpatruljer. Det ekstreme været med kraftig vind, høy temperatur og regn har gjort lavlandet så godt som uframkommelig med skuter.
Isen på fjordene er også i ferd med å gå i oppløsning, og er tildels farlig å krysse.

Godt utstyrt
Mannen forlot Longyearbyen onsdag for å gå på ski til Perriertoppen, øst for Austfjordnes, og skulle være ute i 14 dager. Han er godt utstyrt, og har både satellitt-telefon og nødpeilesender.
- Vi har en avtale med mannen om at vi skal snakke sammen klokken 18 lørdag. Været vil bedre seg utover kvelden og det vil også bli kaldere, sier Petter Braaten.
Svalbardposten.no følger opp saken utover dagen.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!