Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Måtte gi opp redningsaksjon

Super Puma-helikopteret har akkurat landet etter å ha gjort forsøk på å komme turist til unnsetning. FOTO: Birger Amundsen

Måtte gi opp redningsaksjon

Sysselmannens Super Puma-helikopter landet i Longyearbyen like før klokken 13 lørdag etter å ha gjort et mislykket forsøk på å komme en skiturist til unnsetning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Mannen, som er 38 år gammel og tysk, ligger værfast inne på Nordenskiöldbreen, i nærmere 1000 meters høyde like ved Ferrierfjellet. Været er ekstremt med svært kraftig vind og tung våt snø.
- Mannen tok kontakt med oss lørdag formiddag og ba om å bli hentet på grunn av at teltet var i ferd med å snø ned, sier vakthavende førstebetjent Petter Braaten hos Sysselmannen.

Ekstremt vær
Redningshelikopteret tok av kl 11.30, men måtte gi opp på grunn av været. Braaten sier at det foreløpig er uaktuelt å sette inn snøskuterpatruljer. Det ekstreme været med kraftig vind, høy temperatur og regn har gjort lavlandet så godt som uframkommelig med skuter.
Isen på fjordene er også i ferd med å gå i oppløsning, og er tildels farlig å krysse.

Godt utstyrt
Mannen forlot Longyearbyen onsdag for å gå på ski til Perriertoppen, øst for Austfjordnes, og skulle være ute i 14 dager. Han er godt utstyrt, og har både satellitt-telefon og nødpeilesender.
- Vi har en avtale med mannen om at vi skal snakke sammen klokken 18 lørdag. Været vil bedre seg utover kvelden og det vil også bli kaldere, sier Petter Braaten.
Svalbardposten.no følger opp saken utover dagen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!