Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Måtte forlate Barentsburg

 

Måtte forlate Barentsburg

Kystvakten bidro til å presse det russiske fiskekontrollfartøyet «Mikula» bort fra Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Nyhetsbyrået Rosbalt Sever melder, ifølge FiskeribladetFiskaren, at Norge har forsøkt å presse et fartøy som tilhører den statlige russiske fiskerikomiteen bort fra Barentsburg. Etter det FiskeribladetFiskaren forstår har det vært betydelig diplomatisk kontakt mellom Norge og Russland den om denne saken den siste uka. Det norske standpunktet skal ha vært at «Mikula» trengte diplomatisk klarering for å anløpe Barentsburg.

Kystvakthelikopter
Til nyhetsbyrået Rosbalt Server forteller toktsjef Anatoly Lenontjev at hendelsen fant sted 19. mai da «Mikula» gikk inn i havna ved Barentsburg for å fylle vann.
– Under oppholdet i havna kom et norsk kystvakthelikopter opp på venstre side og forlangte via radio at fartøyet forlot havna. Vi svarte da at vårt anløp var planlagt og hva vårt ærend i havna var, forklarer Anatoly Lenontjev, toktsjef om bord på det russiske fartøyet som i snart to måneder har vært i Svalbardområdet.
Nettstedet skriver at det den 20. mai kom politifolk om bord samt assisterende sysselmann Elisabeth B. Løvold som i ultimativ form krevde at fartøyet skulle forlate Barentsburg.
– For å ikke provosere ytterligere forlot vi havna, opplyser Leontjev ifølge nyhetsbyrået.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!