Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Måtte få til likhet

Direktør Ole Arve Misund ved Unis har hatt som mål at de ansatte skulle få like vilkår når det gjelder husleie. FOTO: Christopher Engås

– Måtte få til likhet

Direktør Ole Arve Misund har jobbet med husleiesaken siden han begynte på Unis. Hovedsaken for ham har vært å få inn et likhetsprinsipp.

Tekst:

Publisert:

– Dette var den første saken jeg fikk på mitt bord etter at jeg begynte i jobben. Siden da har det vært et mål å få til et likhetsprinsipp inn i husleieordningen, sier Misund (bildet).


– Skape balanse

Til nå har det vært slik at folk ansatt på gamle kontrakter har hatt om lag 20 kroner i husleie per kvadratmeter. De som ble ansatt etter 2010 har fått 67 kroner kvadratmeteren i husleie, mens stipendiatene ved Unis har hatt husleie tilnærmet lik markedspris. Det vil si om lag 150 kroner per kvadratmeter.

Misund forteller at det overordnede målet for ham som leder av organisasjonen har vært å skape balanse i husleiene. Han ser ikke noen grunn til at stipendiater skal betale markedsleie, mens folk ansatt på kontrakter eldre enn 2010 skal ha svært gunstige ordninger.

– Saken har kommet skjevt ut fra starten. I desember 2012 hadde jeg et framlegg klart for styret, og da var målet å få jevnet ut husleiene slik at det ble mest mulig likt. Styret har vedtatt mitt forslag, som går ut på at de som er stipendiater går kraftig ned i husleie, til 67,20 kroner per kvadratmeter, mens andre går opp til samme nivå.


Ikke steile fronter

– Skjønner du at enkelte reagerer på at de har fått en kraftig økning i husleienivået, ei økning som ikke kunne forutses da de ble ansatt før 2010?

– Ja det skjønner jeg. Men min oppgave har hele tiden vært å skape balanse. Det har jeg forsøkt å gjøre så godt det lar seg gjøre, sier Misund.

Direktøren understreker at ledelsen ved Unis har en god dialog med de ansattes organisasjoner. Etter møtene før helga ble det lagt fram et forslag til løsning. Dette forslaget er ikke offentlig, men direktøren har et godt håp om at det skal foreligge en løsning før sommeren.

– Dette er en lei sak, men den må løses. Når det er sagt, så kommer den på ingen måte i veien for det viktige arbeidet som vi gjør her på Unis, sier Ole Arve Misund.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!