Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Måtte få til likhet

Direktør Ole Arve Misund ved Unis har hatt som mål at de ansatte skulle få like vilkår når det gjelder husleie. FOTO: Christopher Engås

– Måtte få til likhet

Direktør Ole Arve Misund har jobbet med husleiesaken siden han begynte på Unis. Hovedsaken for ham har vært å få inn et likhetsprinsipp.

– Dette var den første saken jeg fikk på mitt bord etter at jeg begynte i jobben. Siden da har det vært et mål å få til et likhetsprinsipp inn i husleieordningen, sier Misund (bildet).


– Skape balanse

Til nå har det vært slik at folk ansatt på gamle kontrakter har hatt om lag 20 kroner i husleie per kvadratmeter. De som ble ansatt etter 2010 har fått 67 kroner kvadratmeteren i husleie, mens stipendiatene ved Unis har hatt husleie tilnærmet lik markedspris. Det vil si om lag 150 kroner per kvadratmeter.

Misund forteller at det overordnede målet for ham som leder av organisasjonen har vært å skape balanse i husleiene. Han ser ikke noen grunn til at stipendiater skal betale markedsleie, mens folk ansatt på kontrakter eldre enn 2010 skal ha svært gunstige ordninger.

– Saken har kommet skjevt ut fra starten. I desember 2012 hadde jeg et framlegg klart for styret, og da var målet å få jevnet ut husleiene slik at det ble mest mulig likt. Styret har vedtatt mitt forslag, som går ut på at de som er stipendiater går kraftig ned i husleie, til 67,20 kroner per kvadratmeter, mens andre går opp til samme nivå.


Ikke steile fronter

– Skjønner du at enkelte reagerer på at de har fått en kraftig økning i husleienivået, ei økning som ikke kunne forutses da de ble ansatt før 2010?

– Ja det skjønner jeg. Men min oppgave har hele tiden vært å skape balanse. Det har jeg forsøkt å gjøre så godt det lar seg gjøre, sier Misund.

Direktøren understreker at ledelsen ved Unis har en god dialog med de ansattes organisasjoner. Etter møtene før helga ble det lagt fram et forslag til løsning. Dette forslaget er ikke offentlig, men direktøren har et godt håp om at det skal foreligge en løsning før sommeren.

– Dette er en lei sak, men den må løses. Når det er sagt, så kommer den på ingen måte i veien for det viktige arbeidet som vi gjør her på Unis, sier Ole Arve Misund.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!