Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Måtte avlive reinsdyr

Et reinsdyr måtte søndag avlives etter å ha blitt angrepet av en hund i Adventdalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Reinsdyret ble angrepet av en sledehund som hadde slitt seg fra spannet i 11.40-tiden søndag formiddag. Eieren var på sledetur ved den gamle nordlysstasjonen og fikk ringt en kamerat for å få bistand.

Underøker saken
– Reinsdyret var så hardt skadet at vi så oss nødt til å avlive det. Kameraten bistod oss og fikk fanget den løse hunden og avlivet reinen etter å ha konferert med oss, sier vakthavende hos Sysselmannen, Jill Gaustad.
Hun sier hendelsen var et hendelig uhell og at den ikke får noen konsekvenser for eieren.
– Det var ikke noe galt med utstyret, det var hunden som tygget av lina. Det er ingen tvil om at dette var en hendelig uhell, sier Gaustad.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!