Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Masseslagsmål

Betjeningen på Svalbar ringte Sysselmannen og ba om assistanse da to grupperinger bestående av unge menn barket sammen i slåsskamp natt til tirsdag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Masseslagsmål

Natt til tirsdag var et ukjent antall unge menn involvert i et masseslagsmål i Longyearbyen sentrum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.11.2014 kl 11:27

Sysselmannen rykket ut til baren natt til tirsdag, etter melding om bråk. Bråket viste seg å være svært omfattende.

– Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som var involvert i slåsskampen, men det var mange, sier assisterende sysselmann Jens Olav Sæther.

De involverte, som besto av menn, var delt i to grupperinger. Politiet arbeider fortsatt med å få full oversikt. Det er opprettet straffesak, men hva som blir utfallet av påtalevurderingen er fortsatt uklart.

En person skal ha fått kuttskader i tumultene, og ble behandlet ved Longyearbyen sykehus.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!