Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Markerte tragedien

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes i Longyearbyen lokalstyre la ned blomster ved minnesmerket etter 22. juli utenfor Svalbard kirke. FOTO: John Christian Nygaard

Markerte tragedien

I dag er det fire år siden terroren rammet Norge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.07.2015 kl 09:48

Det ble onsdag morgen holdt en kort minnestund og lagt ned blomster ved 22. juli-minnesmerket ved Svalbard kirke. Sysselmann Odd Olsen Ingerø, representanter fra kirken og Longyearbyen lokalstyre var med på markeringen.

– Det er riktig og ærverdig å ha en slik markering. Johannes Buø som ble drept på Utøya var en kvikk og oppegående ungdom, og mange her har et nært forhold til familien hans, sier administrasjonssjef Lars Ole Saugnes, som la ned blomster på vegne av lokalstyret.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!