Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Markerte sin støtte

Unni Myklevoll og sogneprest Leif Magne Helgesen holdt appell under markeringen ved Lompensenteret. FOTO: Torill Ustad Stav

Markerte sin støtte

Mellom 70 og 80 personer møtte fram for å vise sin støtte til sivilbefolkningen i Gaza under en markering ved Lompensenteret mandag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.01.2009 kl 08:53

– Religion er en del av konflikten i Midtøsten, men den kan også være forsonende, sier sogneprest Leif Magne Helgsesen, før han leder de fremmøtte i en bønn for fred og et minutts stillhet.

Med tente fakler og faner med slagord for fred og mot Israels angrep på det palestinske folket, var det en rolig ramme rundt markeringen på torget der mellom 70 og 80 personer hadde møtt fram før å høre appellene.

Skjør våpenhvile

Unni Myklevoll fortalte historien bak konflikten i Midtøsten, og sa blant annet at staten Israel har brutt konvensjonen mot angrep på sivile mål.

– I dag fikk verden høre om en skjør våpenhvile, men det er nå befolkningen i Gaza trenger vår støtte, sier Myklevoll.

Kjellrun Eggenfellner leste dikt for ofrene i Gaza.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!