Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mann utenfor livsfare

Den skadede og familien oppholdt seg på denne hytta på Diabas da ulykken skjedde. FOTO: Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening

Mann utenfor livsfare

Mannen som ble alvorlig skadd i skuterulykken ved Diabas holdes i kunstig koma.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2015 kl 14:47

Den fastboende skuterføreren havnet i et 6,4 meter dypt vindhull 30. mars. Han ble funnet nedkjølt og med alvorlige skader sent om natta, én og en halv time etter at han ble meldt savnet av venner.

- Det siste vi har fått opplyst, er at han er utenfor livsfare, men at vi ikke vet det fulle omfanget av hodeskadene ennå, sier sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad til Svalbardposten tirsdag ettermiddag.

- Hodeskadene er den store usikkerhetsfaktoren, og det vil ta tid før vi får svar. Han holdes i kunstig koma, og må være under observasjon en stund før han kan tas ut av denne, fortsetter Svarstad.

Mannen var del av et hyttefølge på Diabas, et par mil nordøst for Longyearbyen, og kjørte alene da ulykken inntraff en gang i løpet av kvelden.

- Han fulgte noen andre hjemover et par kilometer. Han sa ha det til dem, og valgte en litt annen rute på returen. Da kjørte han ut i vindhullet, sier Svarstad.

Da mannen ikke var tilbake som planlagt, varslet vennene Sysselmannen i 23-tida. De rykket umiddelbart ut med helikopter, og gjorde funn av mannen klokka 01.22.

Han var alvorlig skadd, nedkjølt og bevisstløs, men hadde pust og puls.

Sikten beskrives som god, men det var kaldt og blåste kraftig.

- Han lå imidlertid litt i le for vinden, så det har hjulpet litt, opplyste Svarstad til Svalbardposten kort tid etter hendelsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!