Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mann tatt av snøskred

Folk fra Sysselmannen og skredgruppa i Longyearbyen på skredstedet i fjellet Sarkofagen, innerst i Longyeardalen. Skredet var cirka 150 meter bredt og 70 meter langt på et sted i fjellsiden med 40 graders helling. FOTO: Per Andreassen/Sysselmannen

Mann tatt av snøskred

En mann ble tatt av et snøskred på vei opp på Sarkofagen søndag formiddag. Mannen ble ført nedover fjellsiden og delvis begravd, uten å komme til skade.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2009 kl 13:02

– Vi fikk melding om skredet klokken ti minutter over elleve. Det var en mann og en kvinne, begge fastboende, på vei opp på Sarkofagen som utløste det, sier vakthavende førstebetjent hos Sysselmannen, Inge Meløy.

De to gikk den vanlige løypen opp langs morenen av Larsbreen, men skrådde opp fjellsiden på et tidligere tidspunkt enn det som er vanlig.

Tidlig skred

Meløy forteller at de to er vante turfolk, at de ikke hadde vurdert fjellsiden som skredfarlig så tidlig i sesongen og derfor heller ikke hadde med seg skredutstyr.

Snøskredet var rundt 100 meter bredt og mannen ble ført 20 meter nedover fjellsiden og begravd opp til brystet. Han ble gravd fram av kvinnen uten å være kommet til skade.

Det har falt en god del snø i området de siste dagene. I dag er det overskyet, vindstille og minus seks grader i Longyearbyen.

 

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!