Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mann tatt av snøskred

Folk fra Sysselmannen og skredgruppa i Longyearbyen på skredstedet i fjellet Sarkofagen, innerst i Longyeardalen. Skredet var cirka 150 meter bredt og 70 meter langt på et sted i fjellsiden med 40 graders helling. FOTO: Per Andreassen/Sysselmannen

Mann tatt av snøskred

En mann ble tatt av et snøskred på vei opp på Sarkofagen søndag formiddag. Mannen ble ført nedover fjellsiden og delvis begravd, uten å komme til skade.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2009 kl 13:02

– Vi fikk melding om skredet klokken ti minutter over elleve. Det var en mann og en kvinne, begge fastboende, på vei opp på Sarkofagen som utløste det, sier vakthavende førstebetjent hos Sysselmannen, Inge Meløy.

De to gikk den vanlige løypen opp langs morenen av Larsbreen, men skrådde opp fjellsiden på et tidligere tidspunkt enn det som er vanlig.

Tidlig skred

Meløy forteller at de to er vante turfolk, at de ikke hadde vurdert fjellsiden som skredfarlig så tidlig i sesongen og derfor heller ikke hadde med seg skredutstyr.

Snøskredet var rundt 100 meter bredt og mannen ble ført 20 meter nedover fjellsiden og begravd opp til brystet. Han ble gravd fram av kvinnen uten å være kommet til skade.

Det har falt en god del snø i området de siste dagene. I dag er det overskyet, vindstille og minus seks grader i Longyearbyen.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!