Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mann skadd i arbeidsulykke i Svea

To fingre kappet av.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2015 kl 12:23

En mann i 40-åra er fraktet til fastlandet for medisinsk behandling, etter en gruveulykke i Svea Nord tidlig onsdag morgen.

– Vi fikk melding klokka 05.12, og dro ut for å hente vedkommende. Han ble først fraktet til sykehuset i Longyearbyen og deretter med ambulansefly til fastlandet, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen til Svalbardposten.

Ulykken skjedde i forbindelse med en skrape på et transportbånd.

Sysselmannen opplyser at det trolig ikke var vitner til hendelsen, men at de har snakket med skadtelidte om hendelsesforløpet.

– Store Norske stanset virksomheten på transportbåndet på eget initiativ. De skal nå gå over hele belteanlegget, i tillegg til å instruere operatørene for å unngå liknende hendelser, sier Olsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!