Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mann skadd i arbeidsulykke i Svea

To fingre kappet av.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2015 kl 12:23

En mann i 40-åra er fraktet til fastlandet for medisinsk behandling, etter en gruveulykke i Svea Nord tidlig onsdag morgen.

– Vi fikk melding klokka 05.12, og dro ut for å hente vedkommende. Han ble først fraktet til sykehuset i Longyearbyen og deretter med ambulansefly til fastlandet, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen til Svalbardposten.

Ulykken skjedde i forbindelse med en skrape på et transportbånd.

Sysselmannen opplyser at det trolig ikke var vitner til hendelsen, men at de har snakket med skadtelidte om hendelsesforløpet.

– Store Norske stanset virksomheten på transportbåndet på eget initiativ. De skal nå gå over hele belteanlegget, i tillegg til å instruere operatørene for å unngå liknende hendelser, sier Olsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!