Mann pågrepet for Sjøvegan-drapet

Politiet har pågrepet en mann, siktet for det såkalte Sjøvegan-drapet i juli 1998.

Marie-Louise Bendiktsen ble drept i sitt eget hjem.
Publisert
Marie-Louise Bendiktsen ble drept i 1998.

En mann i slutten av 30-årene ble pågrepet onsdag, siktet for det såkalte Sjøvegan-drapet i juli 1998.

– Det er en ny gjennomgang av bevisene i saken som har ført til pågripelsen. Av hensyn til den videre etterforskningen kan vi ikke gå nærmere inn på hvilke bevis det dreier seg om nå, men det er det samla bevisbildet som gjør at politiet mener at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for å ha begått drapet, sier politiadvokat Kirsti Jullum Jensen i Troms politidistrikt i en pressemelding.

Les også: Nøyaktig 20 år etter drapet på moren kan Tone endelig få svar

Den pågrepne mannen varetektsfengsles i fire uker. Han er siktet for drap, voldtekt og ildspåsettelse.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyste politiet på en pressekonferanse fredag.

– Mannen i slutten av 30-årene er av utenlandsk opprinnelse og har utenlandsk statsborgerskap. Han befant seg i Salangen på drapstidspunktet, men har oppholdt seg utenlands de siste årene. Han ble pågrepet på Gardermoen onsdag formiddag i det han ankom landet, forteller lensmann Andreas Nilsen i Troms politidistrikt.

Drapssaken har vært etterforsket i snart 20 år.

Siden juni i fjor har et team i Troms politidistrikt og etter hvert Kripos sin Cold Case-gruppe intensivert arbeidet med drapssaken.

Etterforskningen har særlig gått på digitalisering av dokumentene i saken for bedre analyse av eksisterende informasjon, gjennomgang av kriminaltekniske bevis, og oppfølging av det såkalte Tyskland-sporet fra sommeren 2017.

Det var Marie-Louise Bendiktsen (59) som ble funnet død i brannruinene av sitt hjem i Sjøvegan i Salangen kommune i Troms onsdag 15. juli 1998. Obduksjonsrapporten viste at hun var drept.

De pårørende er varslet om pågripelsen. Marie-Louise Bendiktsens datter, Tone Bendiktsen, har bodd i Longyearbyen siden 1984.

– Jeg har ikke egentlig trodd at jeg skulle få oppleve denne dagen. 20 år er lang tid, sier hun til Svalbardposten.

Powered by Labrador CMS