Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mann i bresprekk

 

Mann i bresprekk

En finsk mann falt onsdag ettermiddag i en bresprekk på Blomstrandbreen ved Ny-Ålesund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Mannen ble sittende fast med hodet først tre til fire meter nede i breen.
– Heldigvis var et helikopter som er leid av Store Norske i området. Det fikk hentet tre personer fra beredskapsgruppa i Ny-Ålesund. De gjorde en kjempejobb, sier vakthavende hos Sysselmannen, Jan Tømmervold.
Mannen ble reddet opp fra breen i løpet av en liten time.
Han var allerede på vei til Longyearbyen da helikopteret til Sysselmannen var klar til å ta av fra byen, sier Tømmervold.

Uskadd
Mannen kunne selv gå ut fra helikopteret da det landet og ble skrevet ut fra Longyearbyen sykehus i går kveld, uten skader.
Finnen var med i en gruppe på tre som skulle gjøre geologiske undersøkelser for Store Norske. Helikopteret de var med landet like ved fjellet Svansen nord for Ny-Ålesund og ulykken skjedde da mannen skulle gå fra helikopteret til fjellet. Han gikk igjennom en snøbru og falt tre til fire meter ned i bresprekken.
– Heldigvis var det en robust type, sier Tømmervold og forteller at geologene skulle fortsette arbeidet sitt torsdag.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!