Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mann for sine luer

Yann Rashid har jobbet lenge med luedesignene sine, og håper han blir tatt godt imot når de blir lagt ut for salg under julemessa 30. november. FOTO: Christopher Engås

Mann for sine luer

Yann Rashid er opptatt av kvalitet og rettferdighet. Det gjenspeiles i hans luer og halser.

Tekst:

Publisert:

På julemessa 30. november slipper 26-åringen sin kolleksjon med spesiallagede luer og halser for publikum. Rashid håper hans florlette, myke og varme plagg i spesialull fra New Zealand skal bli en salgssuksess.

Det er flere år siden han fikk ideen om å utvikle plagg tilpasset klimaet her i nord første gang.

– Jeg har jobbet som turguide i Poli Arctici i flere år, og er i perioder ute i felten hver eneste dag. På Svalbard trenger man å være varm, og jeg har opplevd at mye utstyr har sviktet meg, også de store kjente merkene. Av den grunn fikk jeg lyst til å lage noe av kvalitet, sier han.

Og så fikk han lyst til å lage en suvenir som er mer enn bare en suvenir.

– Det er så mye juggel der ute. Dette er ekte vare som man både kan ha som et minne, og bruke uten å bli skuffet over egenskapene, sier han.

Rashid, som er oppvokst i London, er opptatt av rettferdighet. Han har aner i Bangladesh, og liker ikke forholdene i tekstilfabrikkene i den delen av verden.

– Mine luer og halser er laget i New Zealand av en familiebedrift, hvor arbeidsvilkårene er på linje med de vi finner i Norge. Det gir meg god samvittighet, sier han.

Både luene og halsene har gjenkjennelige Svalbard-motiv. Isbjørnen og svalbardreinen sammen med snøfnugg og en tekst der det rett og slett står «Svalbard». Det er tre fargenyanser å velge mellom, og ulla er av den silkemyke typen, med et stort innslag av merinoull.

– Hvem ser du på som den største kundegruppen?

– Her på Svalbard er det tusenvis av cruisepassasjerer som jeg tror vil ha en ekte suvenir med ekte kvalitet, sier han og røper samtidig at han har fått selgere til hele det første partiet med luer og halser.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!