Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mangler strøm

 

Mangler strøm

Forrige fredag skulle Kazem Ariaiwand ha startet opp gatekjøkkenet sitt. Åpningen er utsatt fordi han ikke har avklart hvor han skal få strøm fra.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg hadde snakket med Kato Lorentsen på Karls-Berger Pub som sa at jeg kunne få strøm fra ham, men det viste seg at han ikke hadde noe uttak som jeg kunne bruke, sier Ariaiwand.
Han forteller at det var da elektrikerfirmaet JM Hansen kom og skulle hjelpe ham med strømtilførselen at han fikk vite at det ikke var Lorentsen, men eieren av bygget som måtte godkjenne at han kunne få strøm fra Karls-Berger.
– I begynnelsen av forrige uke snakket jeg med Lars Erik Hoel, eieren av Lompensenteret, om å hente ut strøm. Jeg fikk beskjed om at det kunne bli problematisk fordi jeg er en konkurrent til noen av leietakerne i bygget og at Hoel måtte snakke med dem før han kunne gi meg en tillatelse, forteller Ariaiwand.

Ikke hørt mer
Lars Erik Hoel bekrefter at han ble kontaktet av Ariaiwand per telefon med spørsmål om han kunne hente ut strøm fra bygget.
– Men, jeg har ikke hørt noe mer fra ham. Vi har jo flere konkurrerende bedrifter på Lompensenteret, så jeg vil gjerne ha en mer detaljert plan og en formell henvendelse om hva han har tenkt å gjøre. Han kan ikke bare sette opp bilen på vår tomt og ta ut strøm der. Vi må også ta med sikkerhetsaspektet når vi skal vurdere en slik forespørsel, sier Hoel.

Eget uttak
– Hvorfor avklarte du ikke problematikken med strømtilførsel da du fikk tildelt plass?
– Jeg trodde jo det var i orden etter at jeg hadde snakket med Kato på Karls-Berger, svarer Ariaiwand.
Da han fikk vite at det kunne bli problemer med å få strøm fra Lompensenteret begynte Ariaiwand å undersøke andre alternativer.
– Jeg har forhørt meg om hvor mye det vil koste for meg å få et eget uttak og fikk oppgitt at det ville koste rundt 30.000. Det er litt mye. Jeg må også snakke med Bydrift og høre med dem om det faktisk er mulig å lage et slikt uttak, sier han.
Et annet alternativ er å bruke gass.
– Om jeg ikke får hente ut strøm må jeg få tak i en gassgrill. Hvis jeg bestiller den nå har jeg den om fem-seks dager. Jeg håper å kunne starte opp gatekjøkkenet om en uke, sier han.
Selv om grillen går på gass må gatekjøkkenet likevel ha strøm for å holde i gang kjøleskap og lys.
– Det er ikke noe problem. Det kan jeg få fra Lorentsen, sier Ariaiwand.
Da må han i så fall trekke en ledning fra Karls-Berger og ut.

Helsemyndighetene
Onsdag ble gatekjøkkenbilen kontrollert av mattilsynet for å få godkjenning til driften. Resultatet var ikke klart da Svalbardposten gikk i trykken onsdag kveld.
– Dersom ikke gatekjøkkenet er godkjent kunne du vel ikke ha startet opp forrige fredag uansett?
– Nei, jeg har vært uheldig flere ganger. Jeg trodde jeg skulle ha fått godkjent bilen i forrige uke, men det ble utsatt, sier Ariaiwand.
Når gatekjøkkenet endelig blir operativt skal det ha åpent både hverdager og i helgene. På hverdager skal det være åpent fra 16 til 22 og i helgene fra 16 til 05.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!