Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange vil bli miljøvernsjef

 Det ser ut til at det endelig lykkes Sysselmannen å få en ny miljøvernsjef. 28 personer har søkt stillingen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2009 kl 13:29

  

– Vi har fått mange gode søkere. Rundt halvparten er ikke kvalifiserte på grunn av manglende utdannelse, men av de som er igjen er seks-syv gode søkere, og i alle fall fire-fem har solid ledererfaring, sier miljøvernsjef Arne Malme. 

Blant søkerne er det 18 menn og 10 kvinner. I utgangspunktet var det 30 søkere til stillingen, men to har trukket seg av ulike grunner.

 

Lyst ut på nytt

Da miljøvernsjef Rune Bergstrøm sluttet i september 2007 ble stillingen utlyst to ganger et halvt år i forveien, før en person ble ansatt. Vedkommende trakk seg imidlertid før tiltredelse, og stillingen ble derfor lyst ut på nytt i november samme år. Da kom det inn elleve søkere, hvorav tre ble ansett som aktuelle intervjukandidater. Likevel stanset Justisdepartementet ansettelsesprosessen og engasjerte i stedet assisterende fylkesmann i Telemark, Arne Malme.

– Miljøvernsjefen er en viktig stilling for oss, og vi er svært kresne. Vi fikk inn gode søkere, men vi ønsker en i stillingen med bredere ledererfaring og lengre fartstid, var forklaringen ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justisdepartemenet, Kjerstin Askholt, kom med til Svalbardposten 28. mars i fjor, etter at avgjørelsen var tatt.

Malme tiltrådte 1. mai i fjor og skal sitte i stillingen fram til mai i år.  

 

Økt fokus

Malme mener grunnen til at det er så mange søkere til stillingen nå, kan henge sammen med at søkerne fikk bedre tid på seg fra stillingen ble lyst ut og til søknadsfristen gikk ut.

– Svalbard har også vært mye i fokus det siste året. Det øker nok også interessen, sier han.

Under forrige søknadsrunde ventet også fylkesmennene på en regionmelding om fordeling av oppgaver mellom fylkesmannen og fylkeskommunen. 

– Mange i miljøvernavdelingene hos fylkesmannen ønsket nok også å se det an før de bestemte seg for å søke jobben. Dersom stillingene deres ble overført til fylkeskommunen ønsket de nok å være med og følge overgangen. Man kan ikke være med å påvirke på samme måte når man er i permisjon, sier Malme.

Sysselmannen håper den nye miljøvernsjefen er på plass i løpet av april.

 

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!