Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange vil bli miljøvernsjef

 Det ser ut til at det endelig lykkes Sysselmannen å få en ny miljøvernsjef. 28 personer har søkt stillingen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2009 kl 13:29

  

– Vi har fått mange gode søkere. Rundt halvparten er ikke kvalifiserte på grunn av manglende utdannelse, men av de som er igjen er seks-syv gode søkere, og i alle fall fire-fem har solid ledererfaring, sier miljøvernsjef Arne Malme. 

Blant søkerne er det 18 menn og 10 kvinner. I utgangspunktet var det 30 søkere til stillingen, men to har trukket seg av ulike grunner.

 

Lyst ut på nytt

Da miljøvernsjef Rune Bergstrøm sluttet i september 2007 ble stillingen utlyst to ganger et halvt år i forveien, før en person ble ansatt. Vedkommende trakk seg imidlertid før tiltredelse, og stillingen ble derfor lyst ut på nytt i november samme år. Da kom det inn elleve søkere, hvorav tre ble ansett som aktuelle intervjukandidater. Likevel stanset Justisdepartementet ansettelsesprosessen og engasjerte i stedet assisterende fylkesmann i Telemark, Arne Malme.

– Miljøvernsjefen er en viktig stilling for oss, og vi er svært kresne. Vi fikk inn gode søkere, men vi ønsker en i stillingen med bredere ledererfaring og lengre fartstid, var forklaringen ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justisdepartemenet, Kjerstin Askholt, kom med til Svalbardposten 28. mars i fjor, etter at avgjørelsen var tatt.

Malme tiltrådte 1. mai i fjor og skal sitte i stillingen fram til mai i år.  

 

Økt fokus

Malme mener grunnen til at det er så mange søkere til stillingen nå, kan henge sammen med at søkerne fikk bedre tid på seg fra stillingen ble lyst ut og til søknadsfristen gikk ut.

– Svalbard har også vært mye i fokus det siste året. Det øker nok også interessen, sier han.

Under forrige søknadsrunde ventet også fylkesmennene på en regionmelding om fordeling av oppgaver mellom fylkesmannen og fylkeskommunen. 

– Mange i miljøvernavdelingene hos fylkesmannen ønsket nok også å se det an før de bestemte seg for å søke jobben. Dersom stillingene deres ble overført til fylkeskommunen ønsket de nok å være med og følge overgangen. Man kan ikke være med å påvirke på samme måte når man er i permisjon, sier Malme.

Sysselmannen håper den nye miljøvernsjefen er på plass i løpet av april.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!