Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange vil bli administrasjonssjef

 

Mange vil bli administrasjonssjef

I søkerlisten over hvem som vil overta jobben som administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre (LL) etter Sigmund Engdahl er 36 menn og ni kvinner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2009 kl 09:08

Slik jeg ser det er dette den viktigste stillingen i Longyearbyen, så jeg håper på rett person i stillingen, sier lokalstyreleder Kjell Mork.

Av de 45 som søker stillingen er det fire som er bosatt i Longyearbyen: butikksjef Karin Mella i Svalbardbutikken, leder av kultur- og fritidsforetaket i LL, Einar Buø, konsulent Øystein Rørslett og rådgiver Trine Krystad hos Sysselmannen.

Blir spennende

– Dette blir spennende og flere av disse er helt klart kvalifisert, sier Mork.

Han gjør det samtidig klart at han ikke har gått langt nok inn i bunken av søkere til at han kan si noe om hvor fornøyd han er med søkerlista.

Prosessen videre

Kjell Mork sier at personalavdelingen først skal foreta grovsortering av kandidatene. Deretter vil personalkonsulenten, Mork og en person fra administrasjonsutvalget (AU) se nærmere på utvalgte kandidater. I midten av februar vil det så bli foretatt en intervjurunde med aktuelle kandidater, enten i Longyearbyen eller på fastlandet.

Fire kandidater ba om at navnene ble unntatt offentlighet, én valgte å trekke søknaden da det ble gjort klart at samtlige navn ville bli offentliggjort.

Fire rådmenn

Blant søkerne er fire rådmenn, fra kommunene Trofors, Eidsvågneset, Kvernaland og Lakselv.

Nåværende administrasjonssjef, Sigmund Engdahl, slutter i stillingen i november.

Les søkerlisten her.

 

 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!