Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange vil bli administrasjonssjef

 

Mange vil bli administrasjonssjef

I søkerlisten over hvem som vil overta jobben som administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre (LL) etter Sigmund Engdahl er 36 menn og ni kvinner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2009 kl 09:08

Slik jeg ser det er dette den viktigste stillingen i Longyearbyen, så jeg håper på rett person i stillingen, sier lokalstyreleder Kjell Mork.

Av de 45 som søker stillingen er det fire som er bosatt i Longyearbyen: butikksjef Karin Mella i Svalbardbutikken, leder av kultur- og fritidsforetaket i LL, Einar Buø, konsulent Øystein Rørslett og rådgiver Trine Krystad hos Sysselmannen.

Blir spennende

– Dette blir spennende og flere av disse er helt klart kvalifisert, sier Mork.

Han gjør det samtidig klart at han ikke har gått langt nok inn i bunken av søkere til at han kan si noe om hvor fornøyd han er med søkerlista.

Prosessen videre

Kjell Mork sier at personalavdelingen først skal foreta grovsortering av kandidatene. Deretter vil personalkonsulenten, Mork og en person fra administrasjonsutvalget (AU) se nærmere på utvalgte kandidater. I midten av februar vil det så bli foretatt en intervjurunde med aktuelle kandidater, enten i Longyearbyen eller på fastlandet.

Fire kandidater ba om at navnene ble unntatt offentlighet, én valgte å trekke søknaden da det ble gjort klart at samtlige navn ville bli offentliggjort.

Fire rådmenn

Blant søkerne er fire rådmenn, fra kommunene Trofors, Eidsvågneset, Kvernaland og Lakselv.

Nåværende administrasjonssjef, Sigmund Engdahl, slutter i stillingen i november.

Les søkerlisten her.

 

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!