Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange stengte veier

Mannskaper fra LNS Spistbergen jobber for å drenere vann på oversiden av Burmaveien slik at det ikke skal gå nye sørpeskred ned på flyplassveien. FOTO: Birger Amundsen

Mange stengte veier

Mandag ettermiddag var en rekke veier i byen helt eller delvis stengt. På Burmaveien ble det fremdeles jobbet med å forhindre nye sørpeskred ned på flyplassveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2012 kl 19:42

– På flyplassveien vil det være kolonnekjøring inntil den vurderes som sikker, sier leder Marianne Aasen i Bydrift.

Foreløpig er det også omkjøring via havneveien fra sysselmannsgarasjen til Bykaia. Årsaken er, ifølge Aasen, at det er noen snørenner på oversiden av flyplassveien som Bydrift er usikker på.

Ifølge Longyearbyen lokalstyres nettsider holdes veien mellom Longyearbyen og flyplassen stengt mellom klokken 20.00 mandag kveld og klokken 06.30 tirsdag morgen.

Aasen forteller at det også har gått et skred ved frølageret mandag ettermiddag, og at SvalSat-veien foreløpig er stengt.

Mer snø i Vannledningsdalen

Vei 500 er stengt på begge sider av Vannledningsdalen. I tillegg er gangbrua Perleporten stengt.

– Det er omkjøring via Vei 501 og Melkeveien, sier Aasen.

Overbetjent Erik Nygaard forteller at det på grunn av været ikke har lykkes Sysselmannen å bruke helikopter for å få oversikt over forholdene øverst i Vannledningsdalen. Folk fra Røde Kors og Sysselmannen har derfor tatt seg opp til fots.

– Det ligger igjen mye snø der oppe, men det renner godt så det virker godt drenert. Likevel er det umulig å si om det vil komme ned mer, sier Nygaard.

– Med denne snøsmeltingen er det ikke forsvarlig å åpne veien, for det kan komme flere skred. Jeg ber folk respektere det, sier Aasen.

Natt til mandag gikk det et stort sørpeskred i Vannledningsdalen.

Skolebuss til alle

Skolen har satt opp skolebusser til alle elever i dag og til skolestart i morgen, siden den vanlige skoleveien er stengt.

– Skolebussen vil gå i skytteltrafikk. Det er satt opp rikelig med busser. Det blir satt opp skolebuss fra skolen i morgen dersom veien fremdeles er stengt da, sier daglig leder Anne Ellingsen i Oppvekstforetaket.

Også for studentene på Unis ble det satt opp skolebuss i dag.

Kolonne til Gruve 7

Gruve 7-veien er stengt ved Isdammen etter flere sørpeskred i sidedalene til Adventdalen.

– Der kjører vi kolonne. Folk kan ta kontakt med oss for å komme seg inn og ut, sier Aasen.

Folk kan ringe 909 23 370 ?eller 904 02 640.

Sysselmannen har ikke fått melding om at noen har fått problemer i terrenget på grunn av været.

– Vi anmoder folk om å holde seg i byen og ikke dra ut i terrenget på grunn av den åpenbare skredfaren, sier sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Flypassasjerene kom seg fram

Sølvi Jacobsen i SAS Ground Services i Longyearbyen forteller at begge flyene fra Longyearbyen til fastlandet har gått fra øya med passasjerer.

– Det gikk kjapt gjennom sikkerhetskontrollen, sier hun.

 Tidligere i dag var det usikkert om flyene kunne lande i Longyearbyen og om passasjerene kunne komme seg til og fra flyplassen siden flyplassveien var stengt.
 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!