Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange har «trua»

Robert Johansen er en av mange aktører som velger å være optimist. Han bygger Svalbard Bryggeri i Sjøområdet. FOTO: Christopher Engås

Mange har «trua»

Dystre utsikter til tross. Byggeprosjektene står i kø blant optimister i Longeyearbyen.

Svalbardposten har i løpet av de siste månedene lagt til side dokumenter til Longyearbyen lokalstyre som handler om investeringer i nybygg og eiendom. Her er et knippe av sakene:

Ny hundebedrift

Svalbard Adventure Group AS skal bygge en ny hundegård, med en kapasitet på 80 til 100 hunder. Selskapet har samarbeidspartnere på fastlandet, og tar sikte på å være i gang med driften vintersesongen 2016. Planen er at hundegården også skal tilby andre aktiviteter, og bespisning med underholdning for større og mindre grupper.

Privatboliger

Privatpersoner søker om både utbygging og å sette opp nybygg i Longyearbyen. I Gruvedalen foreligger det minst fire søknader om utbygging av eksisterende boliger.

Per i dag foreligger det også to søknader om å bygge helt nye privatboliger i Vei 232 og i Vei 236.

Leilighetsbygg

Sandmo & Svenkerud AS søker om å få sette opp to leilighetsbygg i Nybyen, bestående av i alt 24 leiligheter.

LNS Spitsbergen har de siste par årene arbeidet med blokkbygging på Elvesletta Syd. I planene ligger to nye leilighetsbygg på to etasjer, som selskapet nå har søkt om å få endre til ett bygg med tre etasjer.

Næringsbygg

Selskapet Longyearbygg AS planlegger et nytt næringsbygg i sentrum. Bygget skal ligge i området bak der Skinnboden AS er leietaker i dag. Det panlagte nybygget skal ha næringsarealer i første etasje, og i alt 8 leiligheter på 60 kvadratmeter hver i 2. og 3. etasje.

Sandmo & Svenkerud setter opp et næringsbygg nord i Longyearbyen på totalt 1.400 kvadratmeter. Elektriker JM Hansen skal kjøpe mesteparten av arealene, og flytter inn i løpet av våren.

Ølb(r)ygg

Svalbard Bryggeri AS bygger i disse dager bryggeri i området ved Bykaia. Nyskapningen bygges i en lagerhall som eies av Bykaia Lagerutleie AS.

Nye hoteller

Spitsbergen Travel AS søker om å få bygge ny balkong på Polarsenteret. Selskapet søker også om å få bygge terrasser og massasjebad i tilknytning til Polarhotellet. I tillegg har Spitsbergen Travel planer for et nytt hotell i Longyearbyen.

Thon Hotels, Po Lin Lee og Svabard Adventure Group arbeider også med hotellprosjekt i byen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!