Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Maktpersoner til Svalbard

 

Maktpersoner til Svalbard

CNN-grunnlegger Ted Turner kan komme på nytt storbesøk. Med seg på laget har han folk som Gro Harlem Brundtland og Kofi Annan. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.07.2010 kl 08:00

I disse dager forberedes et styremøte for United Nations Foundation (UNF) i Norge. Stiftelsen UNF ble grunnlagt av CNN-grunnlegger Ted Turner i 1998, og styret består av 13 prominente personer.

Blant dem finner vi Gro Harlem Brundtland, tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, nobelprisvinner Muhammed Yunus og tidligere utenriksminister i Russland, Igor Ivanov.

Felttur

I en epost til Sysselmannen gir seniorrådgiver Per Egil Selvaag i FN-seksjonen i Utenriks­departementet det første signalet om at UNF legger opp til besøk til Svalbard juni neste år.

– Det er nylig bestemt at Norge skal være vertsland, så vi har ikke lagd et program ennå, sier fungerende seksjonsleder Alf Vestrheim i FN-seksjonen.

Selve styremøtet skal være i Oslo, men styret ønsker også to-tre dager på Svalbard.

Klima på Svalbard

Blant annet vil klimaspørsmål stå på agendaen under feltturen.

– UNF er en viktig støtte­spiller med innflytelsesrike medlemmer. Det blir en god anledning til å ta opp spørsmål vi er interessert i på norsk side, sier Vestrheim.

UNF skal støtte FNs arbeid med å løse globale utfordringer, gjennom å koble FN med mennesker, ideer og ressurser. Organisa­sjonen er spesielt opptatt av kvinnespørsmål, klima, miljø og energi.

Nytt besøk

Det er ikke første gang Ted Turner tar med seg celebre gjester til Svalbard.

I juli 2008 kom han hit sammen med blant andre finans­kjendisen George Soros, tidlig­ere president Jimmy Carter i USA og tidligere utenriksminister Madeleine Albright i USA. Besøket var en del av et cruise med «National Geographic Endeavour».

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!