Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Maktpersoner til Svalbard

 

Maktpersoner til Svalbard

CNN-grunnlegger Ted Turner kan komme på nytt storbesøk. Med seg på laget har han folk som Gro Harlem Brundtland og Kofi Annan. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.07.2010 kl 08:00

I disse dager forberedes et styremøte for United Nations Foundation (UNF) i Norge. Stiftelsen UNF ble grunnlagt av CNN-grunnlegger Ted Turner i 1998, og styret består av 13 prominente personer.

Blant dem finner vi Gro Harlem Brundtland, tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, nobelprisvinner Muhammed Yunus og tidligere utenriksminister i Russland, Igor Ivanov.

Felttur

I en epost til Sysselmannen gir seniorrådgiver Per Egil Selvaag i FN-seksjonen i Utenriks­departementet det første signalet om at UNF legger opp til besøk til Svalbard juni neste år.

– Det er nylig bestemt at Norge skal være vertsland, så vi har ikke lagd et program ennå, sier fungerende seksjonsleder Alf Vestrheim i FN-seksjonen.

Selve styremøtet skal være i Oslo, men styret ønsker også to-tre dager på Svalbard.

Klima på Svalbard

Blant annet vil klimaspørsmål stå på agendaen under feltturen.

– UNF er en viktig støtte­spiller med innflytelsesrike medlemmer. Det blir en god anledning til å ta opp spørsmål vi er interessert i på norsk side, sier Vestrheim.

UNF skal støtte FNs arbeid med å løse globale utfordringer, gjennom å koble FN med mennesker, ideer og ressurser. Organisa­sjonen er spesielt opptatt av kvinnespørsmål, klima, miljø og energi.

Nytt besøk

Det er ikke første gang Ted Turner tar med seg celebre gjester til Svalbard.

I juli 2008 kom han hit sammen med blant andre finans­kjendisen George Soros, tidlig­ere president Jimmy Carter i USA og tidligere utenriksminister Madeleine Albright i USA. Besøket var en del av et cruise med «National Geographic Endeavour».

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!