Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Maktpersoner til Svalbard

 

Maktpersoner til Svalbard

CNN-grunnlegger Ted Turner kan komme på nytt storbesøk. Med seg på laget har han folk som Gro Harlem Brundtland og Kofi Annan. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.07.2010 kl 08:00

I disse dager forberedes et styremøte for United Nations Foundation (UNF) i Norge. Stiftelsen UNF ble grunnlagt av CNN-grunnlegger Ted Turner i 1998, og styret består av 13 prominente personer.

Blant dem finner vi Gro Harlem Brundtland, tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, nobelprisvinner Muhammed Yunus og tidligere utenriksminister i Russland, Igor Ivanov.

Felttur

I en epost til Sysselmannen gir seniorrådgiver Per Egil Selvaag i FN-seksjonen i Utenriks­departementet det første signalet om at UNF legger opp til besøk til Svalbard juni neste år.

– Det er nylig bestemt at Norge skal være vertsland, så vi har ikke lagd et program ennå, sier fungerende seksjonsleder Alf Vestrheim i FN-seksjonen.

Selve styremøtet skal være i Oslo, men styret ønsker også to-tre dager på Svalbard.

Klima på Svalbard

Blant annet vil klimaspørsmål stå på agendaen under feltturen.

– UNF er en viktig støtte­spiller med innflytelsesrike medlemmer. Det blir en god anledning til å ta opp spørsmål vi er interessert i på norsk side, sier Vestrheim.

UNF skal støtte FNs arbeid med å løse globale utfordringer, gjennom å koble FN med mennesker, ideer og ressurser. Organisa­sjonen er spesielt opptatt av kvinnespørsmål, klima, miljø og energi.

Nytt besøk

Det er ikke første gang Ted Turner tar med seg celebre gjester til Svalbard.

I juli 2008 kom han hit sammen med blant andre finans­kjendisen George Soros, tidlig­ere president Jimmy Carter i USA og tidligere utenriksminister Madeleine Albright i USA. Besøket var en del av et cruise med «National Geographic Endeavour».

Siste nytt i Nyheter

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

 
Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!