Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Magiske øyeblikk

Kari Bremnes leverte to fantastiske konserter i Barentsburg og Longyearbyen. FOTO: Birger Amundsen

Magiske øyeblikk

Festivalsjef Lasse Stener Hansen kan puste ut etter noen hektiske dager. Hans største festivaløyeblikk kom med Kari Bremnes.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Produksjonen til Kari Bremnes var ekstraordinær. Hun selv, musikerne, musikken, lyden, det var magisk, sier Lasse Stener Hansen.
Det har allerede gått noen dager siden årets Polarjazz, og festivalsjefen har tid til en prat om hva han er fornøyd med og hva som ikke ble fullt så bra.

Programbytte
– Vi kunne kanskje laget andre rekkefølger på konsertene. Noen av musikerne bleknet nok litt av de som hadde spilt før dem, sier han og forklarer:
– Fordi Vidar Johnsen og Petter Nordberg var nominert til Spellemannsprisen som var på lørdag, måtte vi bytte dem med Kari Bremnes, som egentlig skulle spilt på torsdag. Tanken med lørdagen er at den skal eksplodere på slutten av kvelden i et fyrverkeri, men eksplosjonen kom med én gang med Kari Bremnes som spilte først. Sånn blir det bare noen ganger når man må forandre på programmet.

Dyre stjerner
Alt i alt er han likevel fornøyd med årets jazzfestival og med kvaliteten på artistene, selv om de fleste ikke spiller jazz. Personlig er det den sjangeren Stener Hansen foretrekker selv, men han har innsett at festivalen må tilby flere sjangre for å trekke folk.
– Jeg ser hva publikum liker, og vi prøver å ha noe for enhver smak. Når vi setter sammen programmet søker vi etter både nye artister vi har oppdaget og gode, veletablerte artister som vi vet vil trekke folk. Vi må ha en mix hver dag, som gjør at folk flest går ut for å høre på akkurat den eller den artisten, sier Stener Hansen.

Se bilder fra flere konserter her!

Alt i ett
Han anslår at det i år ble solgt omtrent like mange billetter som i fjor, da jazzfestivalen hadde tiårsjubileum. Rundt 80 personer kjøpte festivalpass, av dem var om lag halvparten fra fastlandet. Lørdag var det utsolgt, noe som også er blitt en tradisjon, ifølge Stener Hansen.
– Lørdag er det fullt hvert år. Vi har begynt å tenke på om det er noen muligheter for å utvide festivalen, men det er grenser for hvor mye vi kan vokse. Da må vi trolig tenke alternative konserter rundt i byen for å få med flere. Grunnen til at vi har alle konsertene på hotellet er at vi kan konsentrere oss mer om kvaliteten på lyd og lys og gjøre noe ut av scenen, sier han.

Les hele intervjuet i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!