Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Magiske øyeblikk

Kari Bremnes leverte to fantastiske konserter i Barentsburg og Longyearbyen. FOTO: Birger Amundsen

Magiske øyeblikk

Festivalsjef Lasse Stener Hansen kan puste ut etter noen hektiske dager. Hans største festivaløyeblikk kom med Kari Bremnes.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Produksjonen til Kari Bremnes var ekstraordinær. Hun selv, musikerne, musikken, lyden, det var magisk, sier Lasse Stener Hansen.
Det har allerede gått noen dager siden årets Polarjazz, og festivalsjefen har tid til en prat om hva han er fornøyd med og hva som ikke ble fullt så bra.

Programbytte
– Vi kunne kanskje laget andre rekkefølger på konsertene. Noen av musikerne bleknet nok litt av de som hadde spilt før dem, sier han og forklarer:
– Fordi Vidar Johnsen og Petter Nordberg var nominert til Spellemannsprisen som var på lørdag, måtte vi bytte dem med Kari Bremnes, som egentlig skulle spilt på torsdag. Tanken med lørdagen er at den skal eksplodere på slutten av kvelden i et fyrverkeri, men eksplosjonen kom med én gang med Kari Bremnes som spilte først. Sånn blir det bare noen ganger når man må forandre på programmet.

Dyre stjerner
Alt i alt er han likevel fornøyd med årets jazzfestival og med kvaliteten på artistene, selv om de fleste ikke spiller jazz. Personlig er det den sjangeren Stener Hansen foretrekker selv, men han har innsett at festivalen må tilby flere sjangre for å trekke folk.
– Jeg ser hva publikum liker, og vi prøver å ha noe for enhver smak. Når vi setter sammen programmet søker vi etter både nye artister vi har oppdaget og gode, veletablerte artister som vi vet vil trekke folk. Vi må ha en mix hver dag, som gjør at folk flest går ut for å høre på akkurat den eller den artisten, sier Stener Hansen.

Se bilder fra flere konserter her!

Alt i ett
Han anslår at det i år ble solgt omtrent like mange billetter som i fjor, da jazzfestivalen hadde tiårsjubileum. Rundt 80 personer kjøpte festivalpass, av dem var om lag halvparten fra fastlandet. Lørdag var det utsolgt, noe som også er blitt en tradisjon, ifølge Stener Hansen.
– Lørdag er det fullt hvert år. Vi har begynt å tenke på om det er noen muligheter for å utvide festivalen, men det er grenser for hvor mye vi kan vokse. Da må vi trolig tenke alternative konserter rundt i byen for å få med flere. Grunnen til at vi har alle konsertene på hotellet er at vi kan konsentrere oss mer om kvaliteten på lyd og lys og gjøre noe ut av scenen, sier han.

Les hele intervjuet i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!