Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mett og glad i fjæra

Bålkaffe: Slarva gikk og kosen var stor rundt bålkaffen under Mat i naturen-festivalen i Sjøområdet på lørdag. FOTO: Geir Barstein

Mett og glad i fjæra

Mat i naturen ga over 3000 kroner til flyktningekrisen.

200, kanskje 300, fastboende og tilreisende lot seg lokke av de lekreste retter og en kopp kaffe til lukta av bål, da festivalen Mat i naturen ble arrangert i Sjøområdet på lørdag.

Været var grått, men maten fargerik, med små godbiter av grillet sel, vårruller og «sticky rice» omkring i bodene.

Og visste du at det er mulig å grille rå egg tredd på et spyd?

På scenen kokkelerte Arve Serigstad blant annet wokket hval og gjorde ablegøyer, mens han viste de frammøtte små triks som gjør livet på kjøkkenet enklere.

– Når dere bruker kniven, må dere ha denne, eh, midterste fingeren der, fortalte han, og endte med å gi publikum nettopp fingern, mer eller mindre motvillig.

– Hø, hø!

Mens de voksne smakte og smattet og slikket skjeene, tok barna opp i høyden.

Søppelhytta Ocean Hope ble for mange kanskje det aller største høydepunktet, med mulig unntak av fiskepakkemekkekurset for de minste.

– Nå må du holde deg fast, da!

– Hvorfor er du så redd mamma? lyder det lattermilde svaret fra oppe i tømmerstokken, før det bukseres kjapt og effektivt ned på en måte som ville sendt de fleste over 30 til et akuttmottak.

Silje M. Hagen, initiativtaker og primus motor for matfestivalen med friluftsliv som fokus, er storfornøyd med dagen.

– Vi fikk inn 3344,50 kroner, som går rett i innsamlingspotten til Flyktninghjelpen, SOS Barnebyer og Redd Barna, sier hun.

Se bildet større

Grillet sel, hvalkjøtt og blodpølse var noen av rettene som slo an. FOTO: Geir Barstein

Se bildet større

Kokk Arve Serigstad lagde og serverte flere retter fra scenen, inkludert wokket hval. FOTO: Geir Barstein

Se bildet større

Alle fikk smake ... FOTO: Geir Barstein

Se bildet større

... og alle var fornøyde med det de fikk. FOTO: Geir Barstein

Se bildet større

Joda, egg kan træs på et spyd og grilles. FOTO: Geir Barstein

Se bildet større

For mange av de minste var søppelhytta Ocean Hope trolig mer spennende enn maten. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!