Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mack: – Det er plass til to

– Vi kommer fortsatt til å kalle oss «verdens nordligste bryggeri», sier markedssjef Cathrine Giæver i Mack.

Markedssjefen i bryggeriet med hovedkontor i Tromsø ler godt når Svalbardposten konfronterer henne med planene om et bryggeri betydelig lenger nord enn «verdens nordligste», som er Mack sitt slagord.

– Jeg tenker som så at i en ånd med nordnorsk romslighet er det plass til to «verdens nordligste» bryggeri. Vi kommer til å konkurrere i forskjellige markeder, da det som etableres på Svalbard blir et mikrobryggeri, i første omgang i alle fall, sier hun.

Et bryggeri defineres som «mikro» hvis årsproduksjonen er under 600.000 liter. Mack har også tidligere blitt utfordret på slagordet sitt. Mikrobryggeriplaner finnes både i Hammerfest og i Gamvik kommune.

– I Hammerfest tror jeg til og med de hadde planer om å lage et produkt som skulle bære navnet «Sorry Mack». Men det er uproblematisk for oss. Vi merker konkurransen på en positiv måte. Øl er så mye mer enn lys pilsner, og som en større produsent mener vi at vi også tjener på den økte oppmerksomheten som dette håndtverket har fått, sier Cathrine Giæver i Mack.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!