Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mack: – Det er plass til to

– Vi kommer fortsatt til å kalle oss «verdens nordligste bryggeri», sier markedssjef Cathrine Giæver i Mack.

Tekst:

Publisert:

Markedssjefen i bryggeriet med hovedkontor i Tromsø ler godt når Svalbardposten konfronterer henne med planene om et bryggeri betydelig lenger nord enn «verdens nordligste», som er Mack sitt slagord.

– Jeg tenker som så at i en ånd med nordnorsk romslighet er det plass til to «verdens nordligste» bryggeri. Vi kommer til å konkurrere i forskjellige markeder, da det som etableres på Svalbard blir et mikrobryggeri, i første omgang i alle fall, sier hun.

Et bryggeri defineres som «mikro» hvis årsproduksjonen er under 600.000 liter. Mack har også tidligere blitt utfordret på slagordet sitt. Mikrobryggeriplaner finnes både i Hammerfest og i Gamvik kommune.

– I Hammerfest tror jeg til og med de hadde planer om å lage et produkt som skulle bære navnet «Sorry Mack». Men det er uproblematisk for oss. Vi merker konkurransen på en positiv måte. Øl er så mye mer enn lys pilsner, og som en større produsent mener vi at vi også tjener på den økte oppmerksomheten som dette håndtverket har fått, sier Cathrine Giæver i Mack.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!