Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mack: – Det er plass til to

– Vi kommer fortsatt til å kalle oss «verdens nordligste bryggeri», sier markedssjef Cathrine Giæver i Mack.

Tekst:

Publisert:

Markedssjefen i bryggeriet med hovedkontor i Tromsø ler godt når Svalbardposten konfronterer henne med planene om et bryggeri betydelig lenger nord enn «verdens nordligste», som er Mack sitt slagord.

– Jeg tenker som så at i en ånd med nordnorsk romslighet er det plass til to «verdens nordligste» bryggeri. Vi kommer til å konkurrere i forskjellige markeder, da det som etableres på Svalbard blir et mikrobryggeri, i første omgang i alle fall, sier hun.

Et bryggeri defineres som «mikro» hvis årsproduksjonen er under 600.000 liter. Mack har også tidligere blitt utfordret på slagordet sitt. Mikrobryggeriplaner finnes både i Hammerfest og i Gamvik kommune.

– I Hammerfest tror jeg til og med de hadde planer om å lage et produkt som skulle bære navnet «Sorry Mack». Men det er uproblematisk for oss. Vi merker konkurransen på en positiv måte. Øl er så mye mer enn lys pilsner, og som en større produsent mener vi at vi også tjener på den økte oppmerksomheten som dette håndtverket har fått, sier Cathrine Giæver i Mack.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!