Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mack: – Det er plass til to

– Vi kommer fortsatt til å kalle oss «verdens nordligste bryggeri», sier markedssjef Cathrine Giæver i Mack.

Tekst:

Publisert:

Markedssjefen i bryggeriet med hovedkontor i Tromsø ler godt når Svalbardposten konfronterer henne med planene om et bryggeri betydelig lenger nord enn «verdens nordligste», som er Mack sitt slagord.

– Jeg tenker som så at i en ånd med nordnorsk romslighet er det plass til to «verdens nordligste» bryggeri. Vi kommer til å konkurrere i forskjellige markeder, da det som etableres på Svalbard blir et mikrobryggeri, i første omgang i alle fall, sier hun.

Et bryggeri defineres som «mikro» hvis årsproduksjonen er under 600.000 liter. Mack har også tidligere blitt utfordret på slagordet sitt. Mikrobryggeriplaner finnes både i Hammerfest og i Gamvik kommune.

– I Hammerfest tror jeg til og med de hadde planer om å lage et produkt som skulle bære navnet «Sorry Mack». Men det er uproblematisk for oss. Vi merker konkurransen på en positiv måte. Øl er så mye mer enn lys pilsner, og som en større produsent mener vi at vi også tjener på den økte oppmerksomheten som dette håndtverket har fått, sier Cathrine Giæver i Mack.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!