Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Må vite hvor de skal brukes

 

– Må vite hvor de skal brukes

Trust Arktikugol har ikke bestemt seg for om de godtar det nye skatteforslaget, som også vil gjelde Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

–Før vi kan komme til en løsning må trusten få vite akkurat hvordan skattepengene fra Barentsburg er tenkt brukt, og de må bli brukt her på Svalbard, sier generaldirektør i Trust Arktikugol, Aleksander P. Veselov.

Nye regler
Under kontaktmøtet mellom Sysselmannen og trusten i Barentsburg mandag, ble Veselov informert om det nye skatteforslaget som vil få konsekvenser for Trust Arktikugol sine arbeidere i Barentsburg. I forslaget er det skrevet at beboerne i Barentsburg skal betale lik skatt som i de norske bosetningene i 2015.
Forslaget legger opp til en gradvis økning i skatteprosenten fram til 2015. I dag betaler Trust Arktikugol et fast beløp på 30 kroner i skatt per ansatt i måneden.
–Vi har fått høre om planene for nye skatteregler, men fortsatt er det mye som må gjøres før vi kan komme fram til en løsning, sier Veselov.

Venter på svar
Han mener spørsmålet om nye skatteregler er viktig å ta opp, og forteller at han kom med sine synspunkter på forslaget under møtet mandag. Nå venter Veselov på et skriftlig svar på hvor skattepengene som kreves inn skal brukes.
–Så kan vi komme med våre forslag til hvordan skattesystemet kan endres, sier Veselov.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!