Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Må selge eller bygge ferdig

Store Norske har funnet ut at de kan pålegge Andreas Umbreit å gjøre noe med reisverket. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Må selge eller bygge ferdig

I over ti år har dette reisverket stått uferdig på Sjøskrenten. Nå krever Store Norske at det skal være ferdigbygd innen utgangen av 2010.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Andreas Umbreit har fått tillatelse til å selge eller fjerne bygget i løpet av året. Om han selger til en ny eier, får overtakeren bygge på visse vilkår. Vi krever at en ny eier starter å bygge umiddelbart, og innen to år skal bygget være ferdigstilt, sier eiendomsforvalter i Store Norske, Per Christian Frøislie.

Tidligere har Store Norske, som er grunneier, uttalt at de ikke har lagt noe press på Umbreit på å få ferdig bygget, ettersom det i henhold til kontrakten hans sto at byggearbeidene skulle være påbegynt innen tre år fra kontrakten var inngått, noe Umbreit holdt. Nå har Store Norske imidlertid oppdaget at det ikke er noen standardkontrakt Umbreit har.

Har hjemmel
– Vi oppdaget i år at vi i festeavtalen likevel har hjemmel for å pålegge Umbreit å ferdigstille, rive eller selge bygget, sier Frøislie.
Han forteller at det i kontrakten, som ble underskrevet i 1993, står at dersom bygget ikke er ferdigstilt innen tre år, kan bortfester kreve festeforholdet opphørt.
– Hvorfor har dere ikke sett dette før?
– Vi antok at Umbreit hadde en standardutgave av kontrakten. Det er overraskende at ikke SSD (tidigere Svalbard Samfunsdrift) satte i gang tiltak da de var bortfestemyndighet. Vi bare overtok kontrakten fra dem, sier Frøislie

Vil selge
Umbreit har bestemt seg for at han ønsker å selge reisverket. Allerede i fjor sommer annonserte han reisverket til salgs.
– I fjor sjekket jeg forholdene. Da hadde jeg ikke bestemt meg for om jeg skulle selge eller ikke. Nå har jeg bestemt meg ettersom jeg også har to andre prosjekter gående. Campingplassen og byggingen av næringshytte. Reisverket kan heller ikke stå i så mange år til, sier Umbreit.
Prisen han har sendt ut til de som har vist interesse er 800.000 kroner.
– Jeg har sagt at folk må si ifra hvor mye de er villige til å betale. 800.000 var et fiktivt eksempel, sier Umbreit.
Men ifølge ham vil det han har gjort med bygget til nå ha en verdi på nesten 700.000 kroner.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!