Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Må hente skadd fisker

Sysselmannen sender helikopter

Tekst:

Publisert:

En fransk fisker på en fransk-registrert tråler har fått en skadd finger, og Sysselmannen jobber nå med å få mannen sendt til Longyearbyen sykehus.

– Hendelsen skal ha skjedd ca 160 nautiske mil øst for Hopen. Skipet er nå på vei inn mot Hopen, og deretter sender vi et helikopter for å hente vedkommende, sier sysselmannsoverbetjent Sidsel Svarstad.

– Det er viktig at vi får henta han. Han vil først bli sendt til Longyearbyen sykehus. Så får vi se hva vi får gjort der, eller om han må sendes videre, sier Svarstad.

Forrige helg var Sysselmannen også ute med helikopter for å hente en skadet fisker. Den gang var det en filippinsk statsborger som hadde blitt klemt av en krabbeteine. Den hendelsen fant sted ca 140 nautiske mil øst for Hopen.

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!