Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Må hente skadd fisker

Sysselmannen sender helikopter

Tekst:

Publisert:

En fransk fisker på en fransk-registrert tråler har fått en skadd finger, og Sysselmannen jobber nå med å få mannen sendt til Longyearbyen sykehus.

– Hendelsen skal ha skjedd ca 160 nautiske mil øst for Hopen. Skipet er nå på vei inn mot Hopen, og deretter sender vi et helikopter for å hente vedkommende, sier sysselmannsoverbetjent Sidsel Svarstad.

– Det er viktig at vi får henta han. Han vil først bli sendt til Longyearbyen sykehus. Så får vi se hva vi får gjort der, eller om han må sendes videre, sier Svarstad.

Forrige helg var Sysselmannen også ute med helikopter for å hente en skadet fisker. Den gang var det en filippinsk statsborger som hadde blitt klemt av en krabbeteine. Den hendelsen fant sted ca 140 nautiske mil øst for Hopen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!