Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Må hente skadd fisker

Sysselmannen sender helikopter

En fransk fisker på en fransk-registrert tråler har fått en skadd finger, og Sysselmannen jobber nå med å få mannen sendt til Longyearbyen sykehus.

– Hendelsen skal ha skjedd ca 160 nautiske mil øst for Hopen. Skipet er nå på vei inn mot Hopen, og deretter sender vi et helikopter for å hente vedkommende, sier sysselmannsoverbetjent Sidsel Svarstad.

– Det er viktig at vi får henta han. Han vil først bli sendt til Longyearbyen sykehus. Så får vi se hva vi får gjort der, eller om han må sendes videre, sier Svarstad.

Forrige helg var Sysselmannen også ute med helikopter for å hente en skadet fisker. Den gang var det en filippinsk statsborger som hadde blitt klemt av en krabbeteine. Den hendelsen fant sted ca 140 nautiske mil øst for Hopen.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!