Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Må hente skadd fisker

Sysselmannen sender helikopter

En fransk fisker på en fransk-registrert tråler har fått en skadd finger, og Sysselmannen jobber nå med å få mannen sendt til Longyearbyen sykehus.

– Hendelsen skal ha skjedd ca 160 nautiske mil øst for Hopen. Skipet er nå på vei inn mot Hopen, og deretter sender vi et helikopter for å hente vedkommende, sier sysselmannsoverbetjent Sidsel Svarstad.

– Det er viktig at vi får henta han. Han vil først bli sendt til Longyearbyen sykehus. Så får vi se hva vi får gjort der, eller om han må sendes videre, sier Svarstad.

Forrige helg var Sysselmannen også ute med helikopter for å hente en skadet fisker. Den gang var det en filippinsk statsborger som hadde blitt klemt av en krabbeteine. Den hendelsen fant sted ca 140 nautiske mil øst for Hopen.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!